Facebook a achizitionat Instagram pentru 1 miliard de dolari

In octombrie 2010, Kevin Systrom si Mike Krieger, absolventi ai Universitatii Stanford au lansat o noua aplicatie pentru iPhone, Instagram, un alt nume intr-un camp aglomerat de aspiratii. Pe 9 aprilie cei doi tineri fondatori au declarat ca au vandut aplicatia de photo-sharing  – care nu genera nici un venit – companiei Facebook pentru 1 miliard de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Saptamana trecuta, Instagram a finalizat o runda de finantare de 50 milioane de dolari, de la fonduri de investitii, in cadrul careia a fost evaluata la 500 milioane de dolari.

Achizitia facuta de Facebook va imbunatati serviciul mobil si va consolida pozitia in fata concurentei.

Mike Zuckerberg, CEO Facebook, a spus ca aceasta afacere reprezinta un pas inainte pentru compania sa. Dar, „nu mai avem de gand sa facem multe investitii de genul acesta, poate chiar nici una”, a mai adaugat Zuckerberg.

Analistii au asociat aceasta tranzactie cu achizitia YouTube de catre Google in 2006, pentru 1,65 miliarde de dolari. La momentul respectiv, pretul enorm al tranzactiei a ridicat intrebari. Dar, in scurt timp, afacerea s-a dovedit a fi profitabila. Google a devenit leader in piata de video-sharing si a abordat noi formate in materie de publicitate.