EY: Venituri globale de 27,4 miliarde de dolari in anul fiscal 2014

EY, firma de audit si consultanta prezenta si in Romania de 22 de ani, anunta venituri globale in valoare de 27,4 miliarde de dolari pentru anul fiscal care s-a incheiat la 30 iunie 2014, o crestere de 6,8% fata de anul fiscal 2013 in moneda locala si o crestere de 6% a veniturilor companiei exprimate in dolari americani.

Toate liniile de servicii EY au continuat sa creasca in 2014: asistenta in afaceri a inregistrat o crestere de 14,4%, serviciile de asistenta in tranzactii, de 6,5%, serviciile de audit au crescut cu 4,5%, iar consultanta fiscala, cu 4,3%.

Sunt extrem de mandru de eforturile depuse de oamenii nostri, care au avut ca rezultat un nou an de crestere puternica pentru EY. Rezultatele de acum vin in urma performantelor noastre de anul trecut. Acest an financiar a debutat cu lansarea noii noastre identitati de brand – EY Vision 2020 – care reflecta strategia noastra de a deveni organizatia de servicii profesionale numarul unu in lume pana in 2020. Anul s-a incheiat cu o serie de realizari si rezultate ce demonstreaza ca dintr-o companie puternica am devenit o companie si mai puternica„, a declarat Mark Weinberger, Presedinte si CEO al EY.

In Romania, EY a avut un an foarte bun. Am oferit servicii pentru mai mult de 1000 de clienti atat din Romania, cat si din strainatate. De asemenea, pentru al doilea an consecutiv, suntem cea mai dinamica firma de consultanta si audit, inregistrand cea mai mare rata de crestere din cele 22 tari unde EY este prezenta in Europa Centrala si de Sud-Est, dupa Turcia. Rezultatele reflecta performantele EY Romania ca echipa, investitiile in formarea de noi lideri si concentrarea pe livrarea de servicii de calitate exceptionala”, a spus Bogdan Ion (foto articol), Country Managing Partner, EY Romania.

Veniturile EY dupa arie geografica, piata si sector

La nivelul tuturor ariilor geografice in care activeaza EY, cele doua Americi au inregistrat o crestere de 9,1% in anul fiscal 2014. Toate celelalte zone – Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa (EMEIA), Japonia si Asia-Pacific – au cunoscut cresteri mai mari de 5% in moneda locala.

La nivelul pietelor emergente, veniturile EY au crescut per ansamblu cu 8,7%, in pofida conditiilor economice dure si a incetinirii economice din mai multe piete emergente cheie. Prin comparatie, nivelul de crestere de anul trecut a atins 12%.

„Pietele emergente vor continua sa alimenteze cresterea economica si in viitorul apropiat. Consideram ca pana in anul 2020, aproximativ 30% dintre veniturile noastre vor proveni de pe pietele emergente si ne-am fixat un plafon de investitii de 1,5 miliarde de dolari pentru a sprijini aceasta crestere”, comenteaza Mark Weinberger.

Sectoarele in care EY a inregistrat cea mai rapida crestere au fost industria farmaceutica si sectorul public, ambele generand o crestere de doua cifre a veniturilor.

Echipa EY

Mark Weinberger declara: „Succesul inseamna pentru noi mult mai mult decat rezultate financiare; inseamna oameni si investitii care ne permit sa furnizam servicii exceptionale, de inalta calitate, peste tot in lume.

In acest an, numarul angajatilor EY la nivel global a crescut la 190.000, inregistrand un record absolut pentru companie. Pentru al doilea an consecutiv, EY a fost votat cel mai atractiv angajator din sectorul serviciilor profesionale in cadrul sondajului World’s Most Attractive Employer realizat de Universum in randul studentilor cu specializari de business de la universitati de top din cele mai importante economii ale lumii. In acelasi sondaj, EY este considerat al doilea cel mai atractiv angajator din randul tuturor companiilor din 12 cele mai mari economii ale lumii.

In acest an, EY a angajat 60.000 de oameni din intreaga lume si a investit jumatate de miliard de dolari in programe de instruire dedicate dezvoltarii competentelor angajatilor sai in vederea oferirii de servicii exceptionale clientilor companiei.