Extinderea informatizarii sistemului CAA. Noi modificari

Prin Hotararea Uniunii Nationale a Barourilor (UNBR) nr. 34 din 12.12.2015 s-a aprobat programul anual  de investitii al Casei de Asigurari a Avocatilor (CAA). Anterior, conform punctului 11 al Procesului Verbal al sedintei Consiliului UNBR (5 – 6 septembrie 2015), s-a aprobat cu unanimitate de voturi „Proiectul CAA privind extinderea informatizarii sistemului CAA”.

Casa de Asigurari a Avocatilor a pus in practica hotararile Uniunii Nationale a Barourilor, concluzionand patru faze de lucru pentru proiectul mentionat mai sus.

In prima faza, s-a urmarit clarificarea ideilelor de baza si definirea mai detaliata a acestui proiect.

In acest sens, prin sintagma „Proiectul CAA privind extinderea informatizării sistemului CAA” se va intelege: achizitia de hardware, producerea si achizitia de software, lucrul si comunicarea cu factorii implicati din autoritatile profesiei, respectiv Consiliul Uniunii și Comisia Permanenta a U.N.B.R, dar si conducerea si personalul de specialitate al filialelor, conducerea barourilor si cu membrii sistemului, si, de asemenea, pregatirea personalului existent la centru si la filiale.

Software-ul de care este nevoie va cuprinde “Programe si Aplicatii”. Programele sunt soft-uri  extinse, create la comanda pentru a rezolva si gestiona problemele sistemului.

Proiectul contine doua programe principale: “Programul de gestiune avocati”si “Programul de contabilitate”.

Aplicatiile reprezinta soft-uri care preiau date din programele principale, in vederea realizarii rapoartelor.

Faza a doua a proiectului a adus in discutie programul de lucru care se va aloca realizarii proiectului, pe care il puteti gasi in raportul complet al proiectului, publicat pe pagina Uniunii Nationale a Barourilor, mai exact aici. Raportul a fost prezentat in Comisia Permanenta a UNBR, din data de 29.01.2016.

In momentul de fata, proiectul se afla in faza a treia, cea de realizare.

In ceea ce priveste achizitia de hardware, s-a incheiat subfaza 01 si s-au ales producatorul si furnizorul. Astfel, producatorul ales este IBM – LENOVO, iar furnizorul S.C. FIVEPLUS SOLUTIONS S.R.L.

Finalizandu-se si subfaza 02, s-a semnat un contract de achizitie de hardware. Echipamentele ar trebui sa ajunga, in mai multe transe, pana la data de 29 februarie 2016, incheierea montarii echipamentelor fiind prevazuta la aceasta data.

Referitor la programe, in momentul actual se scrie/ rescrie programul de gestiune, iar furnizorii de programe de contabilitate au fost contactati.

Se adapteaza si se dezvolta la nivel national doua din aplicatiile filialei din capital, si anume “interfata comuna Barou-Filiala” si “contul meu”, limbajul de scriere pentru aplicatii fiind Java.

Cei aflati la conducerea Casei de Asigurari a Avocatilor si-au stabilit ca deadline sfarsitul primului trimestru al anului 2016, pentru a discuta cu toti reprezentantii filialelor pentru a definitiva sistemul.

In acest scop, deja s-au organizat doua evenimente, la care au participat reprezentantii a 12 filiale. S-au organizat sedinte de lucru la Alba Iulia (unde au participat filialele: Alba, Brasov, Cluj, Hunedoara, Sibiu; la data de 20.11.2015) si la Craiova (au participat filiale din: Caras Severin, Dolj, Gorj, Olt, Valcea, la data de 22. 01. 2016).

Urmatoarea sedinta de lucru va avea loc la data de 19.02. 2016. Clujul va gazdui filialele din Bihor, Bistrita, Maramures, Mures, Salaj si Satu Mare.

Dupa cum este mentionat in raport, faza a patra a proiectului se refera la pregatirea personalului.

Puteti citi raportul complet al “Proiectului Casei de Asigurari a Avocatilor privind extinderea informatizarii sistemului CAA” la urmatorul link.

diana.petroiu@lhm.ro