Bondoc si Asociatii, alaturi de GDF SUEZ Energy in majorarea participatiei detinute la Congaz

GDF SUEZ Energy Romania si-a majorat participatia detinuta la distribuitorul de gaze naturale Congaz de la 85,77% la 99,72%, ca urmare a achizitiei pachetului de 13,95% din titluri detinut de firma de constructii Petroconst Constanta. In aceasta tranzactie, GDF SUEZ a beneficiat de consilierea juridica oferita de Bondoc & Asociatii, informatie confirmata, pentru Legal Marketing, de catre reprezentantii firmei de avocatura.

Aceasta tranzactie este in concordanta cu ambitia de a continua dezvoltarea activitatilor de gaze naturale si servicii energetice in Romania si reprezinta o etapa importanta spre realizarea integrarii Congaz, permitand consolidarea pozitiei detinute in Dobrogea„, a declarat intr-un comunicat Eric Stab, presedintele si directorul general al GDF SUEZ Energy Romania.

GDF SUEZ Energy Romania, din grupul francez GDF SUEZ, a devenit actionar majoritar al Congaz in iulie 2014, cand a preluat participatiile E.ON Ruhrgas International (28,59%) si OMV Petrom (28,59%).

GDF SUEZ Energy Romania este activa pe piata romaneasca a productiei de energie din surse regenerabile si a distributiei si furnizarii de gaze naturale si energie electrica si deserveste 1,5 milioane de clienti in 18 judete din partea de sud a tarii si in municipiul Bucuresti.

Congaz a fost infiintata in 1999 cu scopul de a dezvolta reteaua de distributie din orasul Constanta si din alte localitati din judet. Congaz opereaza o retea de distributie de gaze naturale de aproximativ 850 km, are un portofoliu de 57.000 de clienti in 14 localitati din judetul Constanta.