Examenul de primire in profesie. Candidatii mai au la dispozitie doua zile pentru intregirea dosarelor incomplete

Comisia Permanenta a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), intrunita in sedinta in data de 04 septembrie 2015, a validat dosarele complete ale candidatilor care s-au inscris la examenul pentru admiterea in profesia de avocat. In acelasi timp, Comisia le ofera candidatilor cu dosare incomplete un termen de doua zile, incepand de astazi, pentru depunerea actelor lipsa.

Art. 1. – Valideaza inscrierea la examen a candidatilor care au depus cereri de inscriere la examen conform prevederilor Regulamentului – Cadru de examen.

Art. 2. – Acorda termen pana la data de 09.09.2015, ora 15.00, pentru depunerea actelor lipsa in vederea verificarii conditiilor de inscriere la examen. Actele lipsa se vor depune la secretariatul baroului la care candidatul a depus cererea de inscriere la examen, care va inainta de indata actele depuse catre I.N.P.P.A. (central)”, arata primele doua articole ale Deciziei nr. 17/04.09.2015 a Comisiei Permanente a UNBR.

Majoritatea actelor lipsa, in cazul candidatilor inscrisi pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar, sunt diploma de licenta si foaia matricola, in timp ce unul dintre documentele lipsa, in cazul candidatilor care au absolvit deja examenul de definitivat in alta profesie juridica, este dovada vechimii in profesia respectiva.

Listele cu candidatii inscrisi la examenul pentru admitere in profesia de avocat pot fi consultate AICI. Anul acesta, numarul candidatilor este de peste 4.200.

Conform Deciziei Comisiei Permanente a UNBR, tabelul final cu candidatii inscrisi la examenul de primire in profesia de avocat va fi publicat in data de 10 septembrie 2015. Examenul de admitere in profesia de avocat va avea loc patru zile mai tarziu, in data de 14 septembrie. (Ema Graur)