Examenul de intrare in profesie: Noile Coduri determina schimbarea tematicii

Tematica disciplinelor “Drept penal” si “Drept procesual penal” pentru examenul de primire in profesia de avocat va fi modificata, astfel incat sa aiba in vedere Noul Cod penal si Noul Cod de procedura penala, precum si legile de punere in aplicare ale acestora. Modificarile vor fi efectuate in contextul intrarii recente in vigoare, la 1 februarie 2014, a celor 2 Coduri.

Tematica disciplinelor „Drept penal” si „Drept procesual penal” pentru examenul de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – I.N.P.P.A. (in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice va avea in vedere Noul Cod penal (Legea nr. 286/2009) si Noul Cod de procedura penala (Legea nr. 135/2010) si legile de punere in aplicare ale acestora”, arata Hotararea nr. 961 din 27 martie 2014 a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

In acest sens, Consiliul UNBR a imputernicit Comisia Permanenta a Uniunii sa elaboreze noile tematici, acestea urmand sa fie aprobate in urmatoarea sedinta a Consiliului.

“In vederea aprobarii tematicii de examen de catre Consiliul UNBR in proxima sedinta a Consiliului, se mandateaza Comisia Permanenta a U.N.B.R. sa procedeze la elaborarea tematicii la disciplinele Organizarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal si Drept procesual penal, cu consultarea Consiliului Stiintific al I.N.P.P.A..”, precizeaza Hotararea adoptata la sfarsitul lunii martie.