Examenul de admitere in profesie. Instructiuni, reguli de acces si repartizarea pe imobile si sali

Examenul de primire in profesia de avocat, sesiunea septembrie 2015, a inceput in aceasta dimineata, la ora 09.00, si se desfasoara simultan in mai multe imobile puse la dispozitia Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA) – structura centrala si centre teritoriale.

In Bucuresti, examenul se va desfasura in cateva facultati ale Universitatii din Bucuresti, si anume Facultatea de Drept, Facultatea de Chimie, Facultatea de Administratie si Afaceri, Facultatea de Psihologie si Facultatea de Sociologie.

In tara, examenul va fi gazduit de mai multe imobile puse la dispozitia centrelor teritoriale ale INPPA, dupa cum urmeaza:

1. INPPA – Centrul teritorial Brasov

– Facultatea de Drept a Universitatii Transilvania Brasov

2. INPPA – Centrul teritorial Cluj-Napoca

– Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, Facultatea de Drept din Cluj-Napoca

3. INPPA – Centrul teritorial Craiova

– Facultatea de Drept si Stiinte Sociale

4. INPPA – Centrul teritorial Galati

– Universitatea Danubius din Galati

5. INPPA – Centrul teritorial Iasi

– Universitatea „Alexandru Ioan Cuza

6. INPPA – Centrul teritorial Timisoara

– Facultatea de Drept a Universitatii de Vest Timisoara

Repartizarea candidatilor pe imobile si sali este disponibila AICI.

Totodata, pe pagina web a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) au fost publicate o serie de instructiuni si reguli de acces privitoare la examen, pe care le redam integral mai jos:

– Examenul incepe la ora 9.00 a zilei de 14.09.2015.

– Candidatii se vor prezenta la sala de examen OBLIGATORIU la ora 8.00 cu actul de identitate.

– Actele de identitate acceptate sunt cartea/buletinul de identitate, adeverinta provizorie de identitate (in caz de pierdere a cartii/buletinului de identitate), pasaportul sau permisul de conducere, prezentate in original si aflate in termen de valabilitate; copii de pe acestea sau alte documente nu vor putea fi luate in considerare.

Candidatilor le este interzis accesul in sala de examen cu genti, posete, tiparituri, telefoane mobile si orice fel de alte aparate electronice. Acestea vor fi depuse de candidati intr-un spatiu supravegheat, pus la dispozitia candidatilor prin grija comisiei centrului de examen.

Este strict interzis accesul in cladire cu mijloace electronice de comunicare sau de informare, sau care permit comunicarea sau informarea, indiferent de natura acestora (telefoane mobile, pda-uri, tablete, notebook-uri, ceasuri inteligente etc.).

Instructiunile si regulile de mai sus se completeaza cu prevederile Regulamentului de examen, astfel cum acestea sunt prevazute in Hotararea nr. 1117 din 05.06.2015 a Consiliului U.N.B.R..