Examenul de absolvire a I.N.P.P.A. Ce trebuie sa stie candidatii

Examenul de absolvire pentru avocatii stagiari aflati in anul II de pregatire profesionala initiala in cadrul I.N.P.P.A./Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. precum si  pentru avocatii stagiari care nu au promovat examenul de absolvire a I.N.P.P.A. in sesiuni anterioare,  va incepe la data de 23 noiembrie 2015.

Examenul de va desfasura conform prevederilor Regulamentului privind organizarea si desfasurarea examenului de absolvire a Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor adoptat prin Hotararea nr. 525/01.09.2012 a Consiliului U.N.B.R.

Avocatii stagiari trebuie sa achite in contul I.N.P.P.A. / Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A taxa de 700 de lei, data limita fiind 19 noiembrie 2015.

Examinarea candidaţilor se va face in doua etape. Prima etapa consta in probe orale (colocvii) cu caracter preponderent practic si aplicativ, la disciplinele: Organizarea si exercitarea profesiei de avocatDrept civilDrept procesual civilDrept penal si Drept procesual penal, Dreptul Uniunii Europene, Dreptul European al Drepturilor Omului si Dreptul European al Muncii. Cea de-a doua etapa consta intr-o proba scrisa la disciplinele: Organizarea si exercitarea profesiei de avocatDrept civilDrept procesual civilDrept penal si Drept procesual penal.

Viitorii canditati vor fi examinati la probele orale incepand cu data de 23 noiembrie 2015, la toate disciplinele urmate in cadrul activităţilor tutoriale.

Dezbaterile in cadrul probei orale vor avea la baza caietul de lucrari profesionale intocmit de candidat. Lucrarile profesionale pe baza carora se realizeaza caietul de lucrari profesionale sunt publicate pe pagina web a I.N.P.P.A. www.inppa.ro.

Candidatii care au promovat probele orale vor sustine proba scrisa, care consta in rezolvarea unui numar de 50 de cazuri practice, fiecarei intrebari ii vor corespunde mai multe variante de raspuns din care una sau doua pot fi corecte, existand posibilitatea ca toate variantele de raspuns sa nu fie corecte.

Subiectele pentru proba scrisa vor fi unice iar examenul se va susţine in cadrul I.N.P.P.A. si al Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. la aceeasi data, respectiv 7 decembrie 2015. Conducerile I.N.P.P.A. / Centrelor teritoriale ale I.N.P.P.A. asigura candidatii ca vor afisa in timp util locul desfasurarii probei scrise.

ecaterina.virgolici@lhm.ro