Eversheds vrea sa se extinda

Eversheds este aproape de deschiderea primului birou propriu in Rusia, prin fuziunea cu o firma locala de avocatura. Scopul acestei fuziuni ar fi extinderea retelei internationale de birouri a Eversheds, relateaza Legal Week, citand surse de pe piata juridica.

Potrivit publicatiei britanice, Eversheds se afla in negocieri avansate privind o fuziune cu firma rusa de avocatura Capital Legal Services (CLS), in urma careia firma londoneza si-ar deschide primul birou propriu in Moscova. Inca de la inceputul anului, cele 2 firme poarta discutii cu privire la o posibila fuziune.

In Rusia, Eversheds a incheiat 2 aliante de tipul ,,best friend”. Una dintre acestea a fost semnata, in februarie 2012, chiar cu CLS, firma de avocatura cu 6 parteneri si cu birouri in Moscova si Sankt Petersburg. Cealalta alianta a fost incheiata cu Monastyrsky Zyuba Stepanov & Partners.

Eversheds a catalogat Rusia drept o ,,jurisdictie-cheie” pentru firma. In septembrie 2011, Managing Partner-ul biroului din Londra al Eversheds, Lee Ranson, l-a insotit pe premierul Marii Britanii, David Cameron, intr-o calatorie la Moscova. Lee Ranson a dat de inteles atunci ca se pregateste terenul pentru o eventuala infiintare a unui birou al firmei londoneze in Moscova, actiune neconcretizata insa.

In continuarea politicii de extindere a retelei internationale de birouri, Eversheds este interesata si de deschiderea unui sediu in Turcia. In acest sens, firma se afla in discutii avansate cu Gur, o alta firma cu care a incheiat o alianta de tip ,,best friend”. Discutiile se afla momentan intr-un stadiu incipient si, potrivit unor surse de pe piata, este putin probabil ca infiintarea unui birou sa fie confirmata in cursul acestui an.

Eversheds este o firma internationala de avocatura, cu sediul central in Londra, Anglia. Eversheds este clasata in topul 50 al celor mai mari firme de avocatura din lume si in topul 10 al firmelor de avocatura din Marea Britanie, ambele topuri fiind alcatuite in functie de venituri. Anul trecut, firma a inregistrat venituri totale de 376 de milioane de lire sterline si un profit/partener de 642.000 de lire sterline. Aproximativ 1 220 de avocati si in jur de 1 745 de membri ai staff-ului lucreaza pentru Eversheds, in cele 44 de birouri ale firmei, raspandite in cele mai importante orase din Africa, Asia, Europa si Orientul Mijlociu.