Eversheds Sutherland Romania a asistat NEPI Rockcastle în achiziția unui teren pentru dezvoltarea celui mare mare proiect de retail din Craiova

Casa de avocatură Eversheds Sutherland Romania a asistat fondul de investiții NEPI Rockcastle în achiziția unui teren de aproximativ 200.000 de metri pătrați, în Craiova, pentru construcția unui nou shopping mall. Mall Promenada Craiova va fi printre cele mai mari proiecte de acest tip din zona de retail dezvoltate în Oltenia, iar investiția se ridică la suma de aproximativ 110 milioane de euro.

Dezvoltarea de proiecte noi, în orașele secundare, marchează tendința optimistă în zona de comerț retail. În plus, pare că din ce în ce mai mult, concentrarea investitorilor se îndreaptă către orașele mai mici, acesta fiind un semn că piața din România se maturizează și devine tot mai ofertantă pentru marii jucători. Ne bucurăm că echipa noastră de avocați a asistat NEPI în această investiție strategică, pe termen lung, pentru dezvoltarea regiunii”, declară Cristian Guia, Partener și Head of Real Estate Eversheds Sutherland Romania.

NEPI Rockcastle, cel mai mare dezvoltator și operator de proprietăți comerciale din Europe Centrală și de Est, cu un portofoliu de peste 2 miliarde de euro, în România, a fost asistat de o echipă de avocați din cadrul Eversheds Sutherland Romania, condusă de Cristian Guia (Partener și Head of Real Estate) și Cristian Lina (Partener și Head of Corporate), alături de Carolina Pletniuc, avocat senior specializat în consultanță comercială, Cristina Roșca și Mihaela Spiridon, specializate în tranzacții imobiliare, care au asigurat negocierea și finalizarea acestui proiect. Tranzacția a inclus o etapă de due dilligence și a continuat cu redactarea și negocierea documentelor tranzacției.

Mallul Promenada Craiova va avea o suprafaţă de 70.000 mp închiriabili, cu o capacitate de peste 150 de magazine. Noul proiect vizează printre ancorele principale un hipermarket, o sală de cinema şi un magazin de bricolaj.

Termenul de finalizare a lucrărilor pentru mallul Promenada Craiova este estimat la trimestrul 4 din 2021.

Eversheds Sutherland Romania este o societate de avocatură locală, cu apartenență la o rețea globală și cu expertiză internațională pe multiple arii de practică

Eversheds Sutherland Romania face parte din reţeaua societății de avocatură Eversheds Sutherland, care are la nivel global 69 de birouri în care activează peste 3.000 de avocaţi, oferind servicii juridice sectorului de business și financiar, public și privat. În România, societatea are o echipă de 28 de avocaţi, cu activitate și proiecte în sectoare precum: fuziuni și achiziții, finanțări, piețe de capital, concurență, real estate, energie, telecomunicații, dreptul muncii, drept comercial, litigii și arbitraj, protecția datelor.

Recent, Eversheds Sutherland Romania a oferit consultanță juridică pentru gigantul Unilever la achiziția Betty Ice, cel mai important producător român de înghețată, în valoare de 80 de milioane de euro, și în preluarea pachetului majoritar de acțiuni al brandului FruFru, deținut de firma Good People.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here