Eversheds intra pe lista scurta de consultanti legali ai Heinz in Europa

Heinz, unul dintre liderii industriei alimentare la nivel global si-a redus drastic panelul de firme de avocatura cu care va colabora in Europa. Potrivit portalului thelawyer.com, intre cele 3 societati de avocatura selectate se afla si Eversheds, prezenta din toamna anului trecut si in Romania, prin asocierea cu firma locala Lina & Guia.

Eversheds, Freshfields Bruckhaus Deringer si Herbert Smith sunt cele 3 firme selectate in panelul Heinz pentru Europa, din peste 50 de mari societati de avocatura cu care producatorul si distribuitorul de produse alimentare a colaborat in ultimii ani pe Continent. Eversheds a asistat pana acum Heinz in Europa pe probleme de proprietate intelectuala si drept comercial.

Dupa aproape un an de evaluari ale ofertelor, Heinz a decis sa renunte la colaborarea cu alte importante firme de avocatura, printre ele aflandu-se si nume prezente pe piata romaneasca. Allen & Overy, care a asistat Heinz pe taxe, Clifford Chance, consultant in cateva mari tranzactii facute de Heinz in anii trecuti sau DLA Piper nu au mai intrat pe lista scurta a unuia dintre liderii industriei alimentare, potrivit thelawyer.com.

Asocierea dintre Evesheds International si Lina & Guia s-a concretizat in octombrie 2011. Pentru casa de avocatura din Romania acest pas a insemnat alinierea la standardele uneia dintre cele mai importante firme de avocatura la nivel global, cu sediul principal la Londra si cu 46 de birouri in alte 29 de tari.