Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica

Tribunalul Bucuresti a admis cererea companiei Hidroelectrica de intrare in insolventa, administrator judiciar fiind desemnat Remus Borza (foto), partener coordonator al Euro Insol. Avocatul a precizat ca solutia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, insa este executorie si va fi pusa in aplicare imediat.

Aceasta reorganizare nu va dura, sper, decat un an, un an si jumatate. In mod normal, o reorganizare poate dura si patru ani. Compania are datorii de 200 milioane de lei catre furnizori si de 260 milioane de lei fata de banci, in total datoriile ajung la un miliard de euro&quot, a declarat Remus Borza.

Hidroelectrica a cerut Tribunalului Bucuresti intrarea in insolventa la finele saptamanii trecute, dupa ce Consiliul de Administratie a decis sa urmeze acesta cale din cauza scaderii cifrei de afaceri si a cresterii datoriilor.

Potrivit presedintelui Consiliului de Administratie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, deschiderea procedurii de insolventa nu urmareste falimentul sau nationalizarea companiei, ci reorganizarea unei societati care nu mai are lichiditati. Totusi, Moody`s a revizuit in scadere cu patru trepte, de la Ba1 la B2, ratingurile pe termen lung ale Hidroelectrica si le-a plasat sub revizuire, pentru o posibila retrogradare, din cauza recentei decizii a companiei de a-si solicita insolventa.