Euro Best Team organizeaza un curs de rationament logic pentru admiterea in Magistratura

Euro Best Team organizeaza cursul Rationament Logic pentru admiterea la Magistratura. Testul de verificare a rationamentului logic reprezinta una din probele concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii incepand cu 2005 si cuprinde 100 de intrebari din care,  pentru a fi declarat admis la concurs, candidatul trebuie sa raspunda corect la minimum 30 de intrebari. Testele sunt realizate dupa modelul celor utilizate in SUA la admiterea in invatamantul superior juridic de tip LSAT (Law School Admission Test).

La cursul Rationamentul Logic pentru admiterea in Magistratura se pot inscrie toti cei ce doresc sa participe la concursurile organizate pentru admiterea in Magistratura.
 
Programul urmareste sprijinirea candidatilor in procesul de pregatire pentru sustinerea testului de verificare a rationamentului logic si cuprinde teste, simulari si modalitati de abordare si rezolvare pentru toate cele trei tipuri de intrebari: intrebari de gandire logica, intrebari de intelegere a unui text scris si intrebari de gandire analitica.

Cursul se va desfasura intre 2 iunie si 1 iulie, programul fiind de trei ore pe zi cu o pauza de 15 minute.

Intrebarile din testele de rationament logic au variante multiple de raspuns si sunt realizate pe baza unor texte dintr-un spectru larg de cunostinte din cultura generala. Acestea tipologii de intrebari sunt urmatoarele:

–       Intrebarile de gandire logica – acest tip de intrebari evalueaza capacitatea candidatului de a intelege, de a analizacritic si de a completa argumente. Aceste argumente sunt incluse in texte scurte din surse precum articole de ziar, scrisori, texte si articole din domeniul stiintelor umaniste, al stiintelor sociale si al stiintelor naturii. Fiecare intrebare ii cere candidatului sa citeasca si sa inteleaga argumentul din fiecare text si sa raspunda la una sau doua intrebari despre el.

–          Intrebari de intelegere a unui text scris –  prin acest tip de intrebari se masoara capacitatea de a citi si de a  intelege texte complexe. Sectiunea de intelegere a unui text scris cuprinde patru texte, fiecare in jur de 500 de cuvinte, urmat de cinci pana la opt intrebari care testeaza capacitatea  de citire si rationare. Textele pentru intrebarile de intelegere a unui text scris discuta probleme din domeniul stiintelor umaniste, al stiintelor sociale, al stiintelor naturii si teme juridice. Intrebarile de acest tip cer candidatilor sa se concentreze asupra continutului textului, sa stabileasca relatii intre diferitele parti ale textului si sa faca inferente logice din textul prezentat.

–          Intrebari de gandire analitica – aceste intrebari au scopul de a testa capacitatea de intelegere a unor structuri de relatii si de a trage concluzii despre aceste structuri. Candidatului i se cere sa faca deductii pe baza unui set de afirmatii, reguli si conditii care descriu relatii intre anumite entitati cum ar fi locuri, persoane, lucruri sau evenimente. Aceste  intrebari simuleaza genul  de analize detaliate a relatiilor pentru un  absolvent de drept trebuie sa le poata stabili atunci cand rezolva problemele juridice.

Lectorul cursului este Livia Mohirta, psihoterapeut, trainer de optimizare si dezvoltare personala si organizationala cu studii masterale internationale in Psihodiagnoza, Psihoterapie Experientiala Unificatoare (PEU) si Dezvoltare Personala (Universitatea Bucuresti). Livia detine o vasta experienta in pregatirea candidatilor la probe psihologice, de rationament si logice pentru admiterea la institutii publice si europene. De asemenea, ea are pregatire in  formare NLP Practitioner – IANLP si experienta in educatia non –formala a copiilor, adolescentilor  – este cercetator DICE (proiect  international Comenius) si in consiliere si diagnoza organizationala- studii aprofundate MBA Open University Londra.

Persoanele interesate de participare pot descarca formularul de inscriere de pe site-ul eurobestteam.ro. Taxa de inscriere este de 2.480 de lei pana la 25 mai si de 3.100 lei dupa aceasta data.