"Este datoria mea sa-l ajut pe premier sa gaseasca solutii eficiente"

Interviu cu Gabriel Biris, partener fondator Biris Goran.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a anuntat crearea unui Consiliu consultativ pentru mediul de afaceri format din 26 de oameni de business. Gabriel Biris (foto), consultant fiscal si singurul avocat din consiliul primului ministru, a acordat legalmarketing.ro un scurt interviu in care vorbeste activitatea si obiectivele acestui consiliu.

Ce asteptari aveti de la acest Consiliu consultativ pentru mediul de afaceri constituit de premierul Mihai Razvan Ungureanu si ce v-a convins sa acceptati sa faceti parte din el?
 
In primul rand, am fost sincer onorat de invitatia Pimului Ministru. Cred in buna credinta a domniei sale si cred ca este datoria mea sa ajut sa gaseasca solutii eficiente pentru reducerea evaziunii si relansare economica. Am speranta ca aceasta initiativa va ajuta la gasirea unor astfel de solutii.
 
Care sunt propunerile dumneavoastra de masuri prin care Guvernul isi poate atinge obiectivele enuntate cu ocazia crearii acestui consiliu: de combatere a evaziunii, de crestere a absorbtiei si de stimulare a investitiilor straine?
 
Propunerile mele vor fi facute in cadrul echipei si rezultatul muncii echipei va fi prezentat Primului Ministru. Domnia sa va decide actiunilor ce vor fi luate.  Ne vom concentra pe propuneri care sa serveasca prioritatilor stabilite de domnia sa.
 
In afara de obiectivele enuntate de premier, care tin in primul rand de echilibrul bugetar, ce propuneri ii veti aduce pentru stimularea reala a mediului de afaceri?
 
Vor fi facute si astfel de propuneri.
 
Sunt sanse ca, odata cu cooptarea dumneavoastra in acest Consiliu sa vedem in domeniul fiscal macar o parte din solutiile pe care le-ati propus in ultima vreme?

Speranta moare ultima. Ma voi concentra insa pe solutii care sa serveasca obiectivelor imediate.
 
Putem vorbi de un castig de imagine pentru dumneavoastra si pentru firma de avocatura Biris Goran din faptul ca sunteti intre cele 26 de personalitati ce formeaza Consiliul consultativ pentru mediul de afaceri?
 
Asa cum am spus, prezenta mea in aceasta lista lista ma onoreaza. Nu suntem insa acolo pentru imagine, ci pentru rezultate. Imi doresc foarte mult ca produsul muncii noastre sa fie unul de calitate, care chiar sa faca diferenta.