Enigma Otiliei

Numele e real. Este o fosta avocata de succes, cu o carisma rara chiar si printre avocati. Un om foarte bine conectat la profesie, la lumea inconjuratoare.  Acum ceva vreme, s-a retras din avocatura si a acceptat un post in administratia locala. Un post extrem de bun, de influenta: consiliera pe comunicare unui personaj care si astazi, la ora la care scriu aceste randuri (miercuri 4 noiembrie ora 12.40), refuza sa is idea demisia.

Dom’ general nu se da plecat, iar oameni ca Otilia trebuie sa “comunice” pentru el. Cred ca e o sarcina ingrata, pe care o regret.  Cunoscand-o, as spune ca va ramane langa personaj pana la capat. Pentru ca asa ii dicteaza constiinta si caracterul si jos palaria pentru asta. Dar, pentru Dumnezeu,  Otilia, ai copii. Si, atat cat te cunosc,  esti sensibila si sunt convins ca i-ai tinut in brate si v-ati uitat la televizor toate zilele acestea. Spune-i, daca ai vreo influenta asupra lui, sa iasa pe scara de incendiu, pe usa din dos, pe orice, numai sa isi traga o gluga pe cap si sa dispara. Sa isi ia vacanta de iarna mai devreme.  Si sa dureze mult. Pana il chemam noi inapoi. Sau tu. Si apoi sterge-i numarul de telefon ca sa nu fii tentata si intoarce-te la avocatura.

A zis-o Ogilvy parca: “Intinde mana catre stele. Poate nu vei prinde niciuna, dar in mod sigur nu te vei manji de noroi”.

 

andrei@lhm.ro