„ELSA iti ofera posibilitatea de a te diferentia in numarul foarte mare de studenti care termina o Facultate de Drept”, Mircea Obreja, presedintele asociatiei ELSA

Legal Marketing: Multumesc pentru acceptul de a acorda portalului Juridic Legal Marketing acest interviu. Te intreb, cum ai luat initiativa de a face parte si a conduce o asociatie precum Elsa?

Mircea Obreja: Incep si eu prin a multumi Legal Marketing  pentru interesul aratat fata de ELSA Bucuresti si pentru invitatia de a acorda acest interviu. Legat de initiativa de a face parte din ELSA, cred ca momentul cel mai important a fost acela cand am realizat ca nu voi putea sa rezist in anii acestia de facultate fara sa fac ceva in plus, nu e asta formarea mea, asa ca am inceput sa ma interesez, iar „oferta” ELSA a fost cea care m-a cucerit definitiv. Restul, faptul ca am ajuns in conducerea acestei asociatii, a venit, cred eu, ca o urmare fireasca a faptului ca m-am implicat foarte mult, ca am facut exact ceea ce imi place si ca mi-am dorit sa le ofer si eu celorlalti studenti posibilitatile care mi-au fost oferite si mie la un moment dat.

L.M.: Ce oportunitati ofera tinerilor apartenenta la o astfel de asociatie?

Mircea Obreja: A face parte din ELSA iti da posibilitatea sa te implici intr-un numar foarte mare de proiecte cu totul speciale, prin care noi ne propunem sa le oferim membrilor nostri o dezvoltare cat mai completa in anii studentiei. Ceea ce eu consider ca este cel mai important este ca ELSA iti ofera posibilitatea de a te diferentia in numarul foarte mare de studenti care termina o Facultate de Drept in Romania in fiecare an.

L.M.: Cu ce lectii vor pleaca dupa intalnirile cu voi, membrii acestei comunitati?

Mircea Obreja: Experienta fiecaruia, lectiile pe care le invata, modul in care se raporteaza la ELSA difera de la persoana la persoana. Cu toate acestea, ne dorim ca unele lucruri sa fie constante si sa le putem transmite tuturor membrilor. Ma refer aici in primul rand la sentimentul de apartenenta la o retea nationala si internationala foarte mare, care numara pe 40.000 de studenti la Drept, uniti de aceeasi viziune și scop.

L.M.: Dupa experienta ta in cadrul acestei organizatii, ce ti-ai dori sa vezi nou in abordarea tinerilor? Ce initiative sa aiba? Ce atitudine?

Mircea Obreja:Mi-as dori in primul rand ca tinerii sa fie mai bine organizati. Initiative exista, oameni implicati sunt, insa desi exista foarte multe organizatii pentru tineri, acestia nu reusesc sa actioneze coordonat, astfel incat vocea lor sa fie mai bine auzita si e pacat, pentru ca astfel mare parte din energia lor se pierde.

L.M.: Care este profilul unui tanar care decide sa se alature asociatiei Elsa?

Mircea Obreja:Nu cred ca exista un profil standard, desi pot spune ca sunt anumite caracteristici care se regasesc la mai toti membrii nostri.  In primul rand sunt persoane sociabile, persoane care isi doresc sa faca mai mult decat simplul mers la facultate in acesti ani si care simt o nevoie interioara foarte mare de a fi activi si de a putea face diferenta pentru cei din jurul lor.

L.M.: In final, cum ai incuraja un student sa vina printre voi?

Mircea Obreja: Grea intrebare, pentru ca un raspuns complet s-ar intinde pe ore intregi de discutii. Daca ar fi sa aleg doar un lucru, i-as spune ca daca un numar atat de mare de oameni poate spune in orice moment ca cele mai frumoase amintiri le au din aceasta asociatie, inseamna ca merita macar sa incerce sa vina alaturi de noi si sa vada mai apoi ce inseamna ELSA pentru el.

ecaterina.virgolici@lhm.ro