ELSA, demers pentru conștientizarea bioterorismului

ELSA București organizează, prin departamentul Seminare și Conferințe, “Bioterorismul – Amenințare azi, realitate mâine”, eveniment care va avea loc marți, 4 aprilie 2017, între orele 12:00 -14:00, în sala „Constantin Stoicescu”, se arată într-un comunicat de presă remis Legal Marketing.

Prelegerea se încadrează în proiectul internațional intitulat International Focus Programme, prin care întreaga rețea ELSA organizează evenimente ce au ca scop creșterea gradului de conștientizare și de interes asupra bioterorismului.

„Ce este, în concret, terorismul biologic? Este acesta un motiv de îngrijorare pentru umanitate? Ce cazuri concrete au adus această amenințare invizibilă în atenția publicului? Vă invităm să aflați răspunsul la aceste întrebări de la specialiștii în domeniu care vor fi prezenți la prelegere”, se arată în comunicat.

La finalul prelegerii, va avea loc premierea concursului de eseuri: „Energia regenerabilă: un pas spre evoluție?”, organizat de departamentul Activități Academice.

ELSA (The European Law Students` Association) a fost înfiinţată în 1981 de studenţi la Drept din Austria, Germania, Polonia şi Ungaria, fiind cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la Drept şi a tinerilor jurişti. În prezent, ELSA există în 41 de ţări europene, în cadrul a peste 300 de universităţi, reunind peste 35.000 de membri. ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.