ELSA București și Reff & Asociații. Câștigătorii concursului de procese simulate

Patru studenți din anii III și IV de la Facultatea de Drept au câștigat concursul de procese simulate organizat de ELSA București în colaborare cu firma de avocatură Reff și Asociații. 

Concursul a avut ca temă Dreptul Penal și Dreptul Procesual Penal și a atras peste o sută de studenți în etapa de înscriere. Alexandru Bajdechi și Anca Mădălina Galu, reprezentând echipa avocaților, au câștigat premiul I. Echipa procurorilor, reprezentată de Florin Cosmin Bobei și Andreea Simona Ceaușu, s-a plasat pe locul II, în timp ce Alexandru Bajdechi a câștigat premiul pentru cel mai bun orator.

 ”Concursul de procese simulate organizat de ELSA și Reff și Asociații a fost o experiență foarte plăcută și utilă pentru mine. Prin intermediul acestui concurs mi-am aprofundat cunoștințele de drept penal și drept procesual penal. Pregătirea teoretică este foarte importantă, însă dacă ea nu este dublată de o experiență practică, rezultatele vor întârzia să apară”, a spus Alexandru Bajdechi, student în anul III la Facultatea de Drept din București.

Peste o sută de studenți din anii III și IV s-au înscris în concursul de procese simulate pe tema Dreptului Penal și a Dreptului Procesual Penal, șaisprezece dintre aceștia fiind selectați pentru etapa următoare. Pe parcursul concursului studenții selectați au fost împărțiți în echipe formate din câte doi avocați și doi procurori. Echipele și-au testat cu această ocazie cunoștințele teoretice, aptitudinile oratorice, dar și capacitatea de a elabora un plan de investigație. Procesele simulate îmbină cunoștințele tehnice cu jocul de rol, pentru a pregăti viitorii absolvenți pentru experiența reală a unui proces de drept penal.

Concursul de procese simulate s-a desfășurat în perioada 13 februarie – 12 martie 2017, fiind prima colaborare de acest tip între ELSA București și Reff și Asociații. Audierile au avut loc pe data de 4 martie la sediul Reff și Asociații, iar concursul final pe data de 12 martie.

Reff și Asociații vine în întâmpinarea nevoilor actualei generații de studenți cu o serie de programe dedicate prin care aceștia sunt pregătiți pentru profesia de avocat, oferind atât posibilitatea unor stagii de practică, cât și oportunități de carieră pentru tinerii absolvenți.

ELSA (The European Law Students’ Association) a fost înființată în 1981 de studenți la Drept din Austria, Germania, Polonia și Ungaria, fiind cea mai mare organizație internațională a studenților la Drept și a tinerilor juriști. În prezent, ELSA există în 41 de țări europene, în cadrul a peste 300 de universități, reunind peste 35.000 de membri.

Reff și Asociații SCA este o societate de avocați membră a Baroului București, independentă în conformitate cu reglementările aplicabile profesiei de avocat, și reprezintă rețeaua internațională de societăți de avocați Deloitte Legal în Romania.

Pentru o descriere a serviciilor de asistență juridică oferite de entitățile membre ale Deloitte Legal, vă rugăm accesați: http://www.deloitte.com/deloittelegal.