ELSA Bucuresti a organizat pe data de 14 mai 2016 Concursul National de Procese Simulate Drept Civil Francisc Deak, editia a VII-a, in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti

Concursul National de Procese Simulate Drept Civil Francisc Deak, eveniment devenit deja traditie in cadrul Asociatiei ELSA Bucuresti, si-a propus sa ajute studentii la drept sa-si exploreze potentialul printr-o introducere  treptata in lumea pe care acestia isi doresc sa o cucereasca.

In cadrul evenimentului au participat la faza orala opt echipe dintre care: doua din Cluj Napoca , una din Timisoara si cinci din Bucuresti; echipe formate din studenti din toti anii de studiu, anume I-IV.

Juriul a fost format din: Ana Nedelecu (RTPR Allen&Overy), Mirela Metea ( Maravela si Asociatii), Dan Petrache (Popovici, Nitu, Stoica si Asociatii), Cristina Martinescu si Matei Stefanescu.

Echipele castigatoare : Locul I a fost luat de Grapa Alin Ionut si Petroi Radu Lucian(anul IV in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti), Locul II – Nae Bogdan si Stoica Liana (anul IV in cadrul Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti), Locul III – Pop Luminita Marcela si Grumaz Dorin Ciprian (anul III in cadrul Facultatii de Drept din Cluj Napoca). Premiul pentru cel mai bun orator a fost castigat de Bogdan Nae, iar  Flavius Stanca (student in anul III, Facultatea de Drept, Timisoara) a castigat un internship platit in cadrul RTPR Allen & Overy).

Ce este ELSA Bucuresti?

ELSA (The European Law Students` Association) a fost infiintata in 1981 de studenti la Drept din Austria, Germania, Polonia si Ungaria, fiind cea mai mare organizatie internationala a studentilor la Drept si a tinerilor juristi. In prezent, ELSA exista in 41 de tari europene, in cadrul a peste 300 de universitati, reunind peste 35.000 de membri. ELSA Bucuresti contribuie prin cele trei departamente principale (Activitati Academice, Seminare & Conferinte, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturala si profesionala a studentilor si a tinerilor juristi. Implicand stagii de practica, seminare si conferinte, publicatii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evolutia tinerilor in sistemul juridic.