ELSA Bucharest organizează cea de-a V-a ediție Freshers’ Week

Freshers’ Week este evenimentul pe care ELSA Bucharest îl dedică în fiecare toamnă noilor studenți la Facultatea de Drept.

Scopul proiectului este acela de a-i ajuta să se acomodeze cu viața complexă de student la Drept, dar și să se dezvolte și să-și depășească limitele prin activități de tipul concursurilor de procese simulate. Ediția 2021 se va desfășura exclusiv fizic  cu respectarea tuturor normelor impuse din cauza situației epidemiologice actuale.

Suntem convinși că după o săptămână plină de noi activități, studenții vor fi mai mult decât pregătiți să înceapă noul drum, acumulând cunoștințe despre profesiile juridice, despre Facultatea de Drept și nu numai.“, declară reprezentanții ELSA Bucharest.

Înscrierile sunt deschise până marți, 14 septembrie, 23:59, prin completarea formularului următor: https://forms.gle/LmDUP6eB2UKqSmzM6

Mai multe informații utile se găsesc pe pagina de Facebook a evenimentului: https://m.facebook.com/events/4231312696963252

Programul evenimentului:

Ziua 1 – joi, 23 septembrie 2021 Prima zi din cadrul Freshers’ Week, 23 septembrie, va consta în Ceremonia de Deschidere, ce va avea loc chiar în Aula Magna din cadrul Facultății de Drept, care va introduce bobocii în atmosfera specifică mediului juridic. Acolo ei vor putea asista la o discuție de tip panel între specialiști, care vor expune oportunitățile pe care le pot avea atât în calitate de studenți, cât și de tineri juriști.

Ziua 2 – vineri, 24 septembrie 2021 Cea de-a doua zi, dedicată Talk Show-ului, este menită să răspundă tuturor întrebărilor bobocilor ca noi studenți la Drept privind programul de licență, concursurile studențești, aspectele specifice vieții de student la Drept, dar și implicarea în activitățile de voluntariat. Pentru a facilita discuțiile, ei vor avea chiar posibilitatea de a adresa nelămuririle prin intermediul unei platforme anonime, la finalul evenimentului urmând să aibă o viziune mai clară asupra a ceea ce urmează în cariera academică.

Ziua 3 – sâmbătă, 25 septembrie 2021 Cea de-a treia zi, cea dedicată training-urilor, este oportunitatea perfectă pentru boboci de a-și dezvolta acele abilități necesare oricărui student la Drept pentru a se putea adapta cerințelor și a-și depăși reținerile, abilități ce vin în completarea cunoștințelor ce urmează să fie acumulate în cadrul facultății.

Ziua 4 – duminică, 26 septembrie 2021 Sunday and board games – can you find a better match? În ziua de duminică, bobocii sunt așteptați la un picnic în Parcul Herăstrău, în Grădina Japoneză, unde vor avea ocazia să se cunoască în cadrul unor jocuri de echipă și să se distreze împreună cu viitorii colegi!

Ziua 5 – luni, 27 septembrie 2021 Ziua de luni vine cu o vizită la casa de avocatură preferată, unde, în urma unei prelegeri susținute de unul dintre avocații din cadrul societății, bobocii vor avea posibilitatea de a pune întrebări cu privire la cariera de avocat, la calitatea de student la Drept și la principiile de urmat pentru orice tânăr jurist.

Ziua 6 – marți, 28 septembrie 2021 După ce ai descoperit piața avocaturii, ce poate fi mai interesant decât să iei parte la un concurs de procese simulate? Bobocii vor avea șansa de a intra în pielea unui avocat de succes și vor învăța să pledeze cu ajutorul unor profesioniști în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here