Echipa Suciu Popa câștigă definitiv un dosar semnificativ și anulează acte administrativ-fiscale emise de ANAF – D.G.A.M.C.

Echipa de avocați de la Suciu Popa a obținut o victorie importantă în fața ANAF – D.G.A.M.C., anulând o serie de acte administrativ-fiscale care impuneau obligații fiscale suplimentare pentru unul dintre cei mai mari jucători de pe piața lactatelor. Litigiul, care s-a desfășurat pe parcursul a peste doi ani, a vizat anularea unei decizii de impunere și a unui raport de inspecție fiscală (RIF), prin care autoritățile fiscale stabiliseră în mod nelegal aceste obligații.

Prin decizia definitivă, pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia, a fost admis recursul formulat și anulate in consecinta actele emise de ANAF-D.G.A.M.C. în cadrul inspecției fiscale.

În cadrul controlului, ANAF a apreciat că facturile emise de societate  (i) nu ar constitui documente fiscale justifica cheltuielile efectuate de aceasta cu prestatorii săi de servicii și (ii) nu ar fi deductibile din punct de vedere fiscal.
În consecință, în mod eronat, autoritațile fiscale au recalificat raporturile pe care societatea le avea cu prestatorii săi, argumentând că aceasta ar fi o filială în cadrul unui grup de asociere, motiv pentru care deducerea cheltuielilor ar fi guvernată de interdicția impusă de teza finală a prevederilor pct. 5 alin. (13) din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal.

Soluția Curții de Apel Alba Iulia a invalidat însă argumentele autorității fiscale centrale, confirmând astfel poziția societății privind aplicarea greșită, atât de către ANAF-D.G.A.M.C., cât și de către prima instanță, a dispozițiilor fiscale incidente în această dispută.
În acest sens, Curtea de Apel a decis că facturile emise de societate, pentru justificarea operațiunilor de deducere a cheltuielilor efectuate în scopul desfășurării activității economice îndeplinesc toate condițiile de legalitate și sunt emise în conformitate cu dispozițiile Codului fiscal.

Dosarul complex finalizat cu soluția definitiva favorabilă a fost gestionat de o echipă a SUCIU POPA având în componență avocați experimentați în zona de litigii și disputefiscale incluzând partenerii Radu Chiran, Daciana Popa mpreună cu Oana Rusu, avocat colaborator, echipa fiind condusa de Miruna Suciu, managing partner Suciu Popa.

Despre Suciu, Popa & Asociații

Suciu Popa este o firmă de avocați de top, ce oferă servicii juridice complete, cu performanțe notabile în toate ariile dreptului afacerilor, inclusiv litigii și arbitraje, drept imobiliar, administrativ și contencios, dezvoltarea de proiecte, energie și resurse naturale, fiind clasată în mod constant de toate directoarele locale și internaționale în topul furnizorilor de servicii juridice. Fiind angajată pe deplin să facă diferența pe piața avocațială din România, Suciu Popa se bazează pe experiența și reputația solidă a avocaților și a partenerilor săi, construite pe parcursul a peste 20 de ani de asistență a clienților multinaționali, investitorilor strategici și fondurilor de investiții, autorităților publice și instituțiilor financiare internaționale, în unele dintre cele mai complexe tranzacții transfrontaliere, proiecte de investiții și litigii.