Echipa Legal Shapers câștigă cu LAWra a doua ediție a Global Legal Hackathon 2019

În weeekend a avut loc a doua ediție a celui mai mare hackathon pe teme juridice din lume – Globa Legal Hackathon, organizat și găzduit, în România, de societatea de avocatură „Hristescu și Asociații”.

Echipele au fost alcătuite din programatori, oameni din domeniul juridic, avocați/juriști și antreprenori care au avut ca scop identificarea de soluții tehnice pentru rezolvarea problemelor care afectează eficiența și promptitudinea actului juridic.

Echipa câștigătoare a acestei ediții este Legal Shapers, formata din Roxana Pistolea (Associate Clifford Chance), Roxana Catea (Senior Associate Țuca Zbârcea și Asociații), Coltan Tudor (Senior Associate Suciu Popa), Petruș Bălașa (IT), Eduard Mirica (IT) iar proiectul consta intr-un chatbot numit LAWra, care îți oferă răspunsuri la orice probleme/întrebari legale ai putea avea in strainatate (acte pierdute, probleme cu pasaportul, legi locale atipice etc).

Inainte de a spune ca sunt extenuat dupa aceasta competitie, pot spune ca sunt foarte fericit ca echipa noastra #LegalShapers a reusit sa convinga juriul ca ideea noastra de aplicatie #LARra merita locul 1 pe podium. 54 ore de munca, dezbateri peste dezbateri si provocarea de a avea un demo pentru chatbot ul LAWra nu ar fi fost posibila fara un spirit de echipa exemplar si distribuirea exacta a task-urilor. Colegii mei Edurad Mirica si Petrus Balasa din domeniul it au reusit sa implementeze intr-un mod excelent ideile inovative din domeniul legal ale colegelor mele, Roxana Pistolea si Roxana Catea. Avem o sansa sa ajungem in marea finala de la New York si ne vom concentra toate eforturile si ideile pe aceasta competitie. Le multumim organizatorilor pentru tot efortul si ideea de a aduce in Romania o asemenea competitie cu o importanta esentiala in domeniul Tech si Legal. Vazand toate ideile din proiect si cunoscand piata din domeniul Tech, consider ca Romania are un potential incredibil in dezvoltatea de proiecte legal – tech care are sansa sa devina solutii globale.”, a declarat Tudor Colțan, Senior Associate Suciu Popa, pentru LegalMarketing.ro

Proiectul câștigător va intra în cea de-a doua etapă a competiției, care se va desfășura online și se va încheia cu desemnarea soluțiior finaliste. Acestea vor intra în competiția pentru premiul global, care va fi decernat în cadrul unei gale internaționale organizate la New York în data de 4 mai 2019.

Sursa foto: Tudor Colțan, Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here