Echipa de litigii a Maravela & Asociatii in juriul concursului national de proiecte simulate „Fracisc Deak”

Maravela & Asociatii sunt in mod constant dedicati formarii viitoarelor talente ale pietei romanesti de avocatura, oferind sprijin, ghidare si sustinere tinerilor studenti.

Astfel, pentru al treilea an consecutiv, firma a sustinut activitatile Asociatiei Europene a Studentilor in Drept (ELSA), prin implicarea reprezentantilor departamentului de litigii al firmei in proiectele desfasurate de ELSA Romania. Anul acesta, Managing Associate Mirela Metea a fost prezenta in juriu alaturi de reprezentanti ai altor cunoscute case de avocatura din piata, acordand in numele firmei Premiului I in cadrul Concursului National de Procese Simulate „Francisk Deak”, desfasurat sambata, 14 mai 2016.

La editia de anul trecut, sustinerea procesului de jurizare s-a realizat prin participarea lui Ioan Roman, actual partner si coordonator al practicii de litigii a Maravela & Asociatii.

Echipa Maravela & Asociatii, specializata in solutionarea disputelor, intruneste 11 avocati experimentati, printre acestia numarandu-se cinci dintre partenerii firmei, inclusiv doi coordonatori ai practicii de litigii, coordonatorul practicii de arbitraj, coordonatorul practicii de insolventa si al celei de white collar crime, un partener specializat exclusiv in insolventa, precum si avocati colaboratori specializati in litigii civile, comerciale, contencios administrativ, insolventa, white collar crime, cai alternative de solutionare a disputelor. Practica de litigii genereaza in prezent aproximativ 50% din volumul total de activitate al firmei si se bucura de o rata de succes de peste 90%, in dosarele incredintate.

Mirela Metea face parte din departamentul de litigii al firmei, avand in egala masura competente in ariile de banking & finance, drept comercial si societar si in fuziuni si achizitii. Acorda asistenta in mandate complexe catre numerosi clienti de top, companii multinationale private si autoritati publice.

„Este foarte important, intr-un mediu atat de dinamic cum este cel al avocaturii de business, sa poti avea acces la oameni bine pregatiti pe care sa ii integrezi echipei, adaugand implicit valoare acesteia, valoare care se traduce in servicii de calitate indiscutabila oferite clientilor. Am urmarit capacitatea studentilor de a selecta cele mai potrivite argumente pentru a-si construi o pledoarie coerenta si persuasiva, bazate pe o gandire logica si originala si nu in ultimul rand, pe spontaneitate. Toate aceste criterii au fost luate in considerare in desemnarea cistigatorului, Alin Grapa, student caruia i-a fost acordat locul I si premiul aferent. Sunt foarte placut impresionata de eveniment, in primul rand prin prisma celor 16 tineri care au participat. Sunt extrem de talentati si de urmarit in viitorul apropiat. ELSA a fost, ca si in trecut, un bun organizator si a ales dintre cei mai buni”, declara Mirela Metea, Managing Associate al Maravela & Asociatii.

Pe langa implicarea in programe educationale externe, Maravela & Asociatii deruleaza in intern, pe intregul parcurs al anului, campanii de formare pentru stagiari, mobilizand tot activul de peste 20 de avocati in asistarea tinerilor pe toata durata stagiului.

ELSA este o organizatie internationala ce reuneste atat studenti (peste 30.000 din 36 de tari), cat si recenti absolventi ai facultatilor de drept, avand in comun dorinta perfectionarii pe plan academic si personal, in plus fata de studiile urmate. ELSA Romania a fost infiintata in anul 1990 si a devenit membru cu drepturi depline al ELSA International inca din 1993.