Echipa de aur de la Dima & Asociații întărește poziția MedLife pe piața serviciilor medicale

Luna aprilie a adus în portofoliul MedLife divizia de servicii medicale Polisano, unul dintre cei mai mari operatori medicali privați din România.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală și de Est.

MedLife a realizat prima achiziţie în 2011 prin cumpărarea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Braşov. În 8 ani, compania a efectuat 19 achiziţii, fiind, probabil, operatorul medical cu cea mai mare expertiză de cumpărare şi integrare a unui grup de companii sau firme medicale. Ultima achiziţie anunţată a fost Solomed, un grup de clinici de servicii medicale prezente pe piaţa din Piteşti, Costeşti şi Curtea de Argeş.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium, având simbolul de tranzacţionare ″M″.

Consultanții MedLife în tranzacția Polisano au fost TaxHouse pe partea de consultanță fiscală și Dima&Asociații pe partea de consultanță juridică. Consultanții vânzătorului au fost PWC pe partea de consultanță în tranzacție și David&Baias pe partea de consultanță juridică.

Contactată de redacția noastră, doamna Elisabeta Matei, avocat asociat Dima & Asociații, coordonatoarea due diligence-ului și a tranzacției, ne-a declarat:

Achiziția Clinicii Polisano a fost un proces inedit, desfășurat în 2 etape; în prima etapă lucrurile s-au desfășurat alert, un due diligence foarte rapid urmat de o ofertă din partea Med Life conținând atât partea financiară cât și propunerea de contract de achiziție, propunere valabilă 48 ore; propunerea a fost acceptată de către vânzători, au fost mici ajustări pe documentația de tranzacție iar semnarea s-a realizat pe 17 octombrie 2017, cu data finală agreată cel târziu 2 aprilie 2018, achiziția fiind supusă notificării Consiliului Concurenței; acesta a emis decizia de neobiecțiune, comunicată părților pe 28.03.2018.

Am avut o colaborare foarte bună cu colegii de la David & Baias și PWC precum și cu cele 3 bănci implicate în tranzacție, eforturile reunite au condus la finalizare în aceeași zi, deși au fost multe operațiuni bancare de realizat și eliberări de garanții ale vânzătorilor.”

Din echipa de due diligence au făcut parte și Marcel Vasile, avocat asociat Dima & Asociații, Oana Vultur, avocat colaborator extern Dima & Asociații. Din echipa de tranzacție au făcut parte și Andreea Ion, avocat senior Dima & Asociații iar notificarea către Consiliul Concurenței a fost realizată de către Roxana Andras, avocat colaborator extern Dima & Asociații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here