Dragos Vilau, impreuna cu 3 parteneri de la Vilau & Mitel, fondeaza Vilau si Asociatii

Dragos Vilau (foto), fost Managing Partner al firmei de avocatura Vilau & Mitel, si Iuliana Dejescu, Ionut Lupsa si Andrei Stefanovici, fosti parteneri in cadrul aceleiasi firme, au pus bazele unei noi entitati pe piata avocaturii de afaceri: Vilau si Asociatii.

Conform unui anunt remis astazi de firma de avocatura nou infiintata, echipa Vilau si Asociatii se bazeaza pe implicarea a 22 de avocati experimentati, serviciile acestora acoperind o arie larga de specializari juridice, inclusiv fuziuni si achizitii, corporate, energie, banking, proprietate intelectuala, IT si comunicatii, real estate, concurenta, achizitii publice si fonduri europene si, nu in ultimul rand, litigii si arbitraj.

In cadrul unui mesaj comun, Dragos Vilau, Iuliana Dejescu, Ionut Lupsa si Andrei Stefanovici au declarat: “Prin Vilau si Asociatii dorim sa impunem rapid un nou reper de profesionalism, valoare si succes pe piata avocaturii de afaceri. Experienta acumulata de cei patru avocati asociati fondatori, modul in care am reusit sa colaboram profesional de-a lungul anilor obtinand rezultate remarcabile, precum si potentialul pietei locale si regionale ne-au motivat sa ducem dezvoltarea noastra profesionala la un nou nivel. Le multumim si le dorim succes in continuare fostilor colegi.

Dragos Vilau a contribuit la dezvoltarea avocaturii de business din Romania, prin implicarea activa, in cei peste 18 ani de activitate, in numeroase privatizari, fuziuni si achizitii, reprezentand interesele investitorilor straini in Romania si in regiune, fonduri de investitii, grupuri bancare de renume si antreprenori locali.

Iuliana Dejescu beneficiaza de o experienta de peste 14 ani in proiecte de fuziuni si achizitii, corporate si real estate, fiind implicata in tranzactii transfrontaliere si privatizari de renume, reprezentand un numar mare de investitori romani si straini in proiectele realizate in Romania.

Ionut Lupsa a acumulat o experienta remarcabila in cei peste 16 ani de activitate, specializandu-se in domeniul proprietatii intelectuale, IT si comunicatii, acordand asistenta in tranzactii complexe si reprezentare in instanta pentru corporatii multinationale renumite.

Andrei Stefanovici este specializat in achizitii publice, energie si resurse naturale, infrastructura, precum si in structurarea si implementarea proiectelor finantate din fonduri structurale UE, fiind implicat in proiecte de succes ale investitorilor straini in Romania in ultimii 10 ani.

Noul nume de pe piata avocaturii de afaceri, firma Vilau si Asociatii, vine in continuarea deciziei luate de comun acord de Dragos Vilau si Sorin Mitel, partenerii fondatori ai casei de avocatura Vilau & Mitel, de a inceta asocierea si de a isi urmari fiecare propriul parcurs profesional. Decizia a fost luata intr-o sedinta care a avut loc la 1 septembrie 2014 si anuntata in aceeasi zi, printr-un comunicat de presa.

In mod traditional, in activitatea firmei, Dragos Vilau coordona partea de litigii, iar Sorin Mitel gestiona activitatea de consultanta. Vilau, 42 de ani, are o experienta juridica de peste 18 ani, fiind specializat in litigii. Mitel, 46 de ani, are o experienta juridica de 17 ani si este specializat in drept corporativ.

La finalul anului trecut, o alta scindare a avut loc la Vilau & Mitel, atunci cand partenerul Roxana Musoi a plecat la firma cunoscuta azi sub denumirea de Radulescu & Musoi, infiintata de avocatul Mihai Radulescu.

Pe parcursul anului trecut, avocatii Vilau & Mitel au asistat Axxess Capital, managerul de investitii al fondului Emerging Europe Accession Fund, in preluarea furnizorului de servicii IT Star Storage. O alta tranzactie, in care firma a asistat vanzatorul, a fost deal-ul prin care omul de afaceri Cristian Lupsa a vandut procesatorul de carduri Supercard Solutions & Services catre Provus Service Provider.

Firma Vilau & Mitel a fost infiintata in 2003, an in care Dragos Vilau si Sorin Mitel s-au desprins de Musat & Asociatii, firma coordonata de Gheorghe Musat.