Dragos Pislaru – noul Ministru al Muncii

Astazi, 18 aprilie, presedintele Romaniei, Klauss Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dragos-Nicolae Pislaru in functia de Ministru al Muncii. Ceremonia de depunere a juramantului de investitura va avea loc tot astazi, la orele 18:00, la Palatul Cotroceni.

Dupa ce Premierul Dacian Ciolos l-a propus pe Dragos-Nicolae Pislaru in functia de Ministru al Muncii, propunere a fost inaintata de presedintele Klaus Iohannis. Dragos Pislaru a ocupat functia de consilier de stat in cadrul Cancelariei prim-ministrului, pe politici economice.

Dragos Pislaru este absolvent al Academiei de Studii Economice si al London School of Economics and Political Science. El a fost lector universitar in cadru ASE, cercetator asociat la Centrul Roman de Politici Economice si director executiv in cadrul Grupului de Economie Aplicata.

Claudia-Ana Costea, cea care a ocupat pana joia trecuta functia de Ministru al Muncii, si-a depus demisia ca urmarea a unui scandal pornit pe tema protectului privind salarizarea bugetarilor. Ea a anuntat la inceputul saptamanii trecute ca nu isi asuma proiectul de ordonanta si in cazul in care va fi prezent pe ordinea de zi in sedinta Guvernului, isi va semna demisia. Astfel, Guvernul a fost pus in situatia de a renunta la acest proiect.