Dragos Bogdan se alatura echipei Stoica&Asociatii

Avocatul Dragos Bogdan (foto) se alatura casei de avocatura Stoica & Asociatii SCA in calitate de Managing Associate.

Acesta si-a inceput cariera ca judecator in 1999 si a fost director adjunct al Institutului National al Magistraturii (INM) in 2004 – 2005. A participat la numeroase actiuni de formare profesionala pe plan intern sau international: Scoala Nationala de Magistratura de la Bordeaux (Franta), Institutul National de Magistratura de la Ottawa (Canada), stagiu de pregatire la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale, cursuri practice la instante din Germania. In perioada 2005 – 2006 a fost jurist la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Este membru al Baroului Bucuresti din anul 2007, cand a devenit partener al unei case de avocatura specializata in proprietate intelectuala. In aceasta calitate a reprezentat clienti romani si straini in numeroase litigii privind marci, brevete de inventie, desene si modele industriale, concurenta neloiala sau drept de autor.

A participat la proiecte de consultanta comerciala, in negocierea contractelor civile si comerciale. Ca avocat pledant a participat la reprezentarea clientilor in litigii de drept administrativ, civil, comercial, de dreptul familiei si in procedurile instituite de Conventia Europeana pentru apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor fundamentale (CEDO).

Este formator la Institutul National al Magistraturii la disciplina CEDO si lector titular de curs la Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor la aceeasi disciplina; la ambele institutii este autor de cursuri on-line pe sistem e-learning.