Dragne & Asociatii castiga pentru ASF in procesul cu Constantin Buzoianu, fost presedinte al CSA

Firma de avocatura Dragne & Asociatii a reprezentat cu succes Autoritatea de Supraveghere Financiara, in prima instanta, in procesul intentat acesteia de catre Constantin Buzoianu (foto), fost presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, institutie absorbita ulterior de ASF.

Tribunalul Bucuresti a respins, in data de 29.09.2015, ca neintemeiata, cererea de chemare in judecata a Autoritatii de Supraveghere Financiara, formulata cu peste doi ani in urma de catre Constantin Buzoianu, fost presedinte al CSA. Decizia instantei poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la pronuntare.

Solutia pe scurt: Respinge cererea ca neintemeiata. Obliga contestatorul sa plateasca intimatei suma de 6.891,15 lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentand onorariu de avocat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VIII-a Conflicte de munca si asigurari sociale. Pronuntata in sedinta publica azi, 29.09.2015”, arata decizia in dosarul nr. 21037/3/2013 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti.

In acest litigiu, Constantin Buzoianu solicita obligarea ASF la plata unor drepturi banesti, bonificatii si drepturi salariale in valoare totala de peste 2,1 milioane de lei, plus dobanzile aferente. Buzoianu a actionat in judecata ASF dupa ce, in toamna lui 2012, a fost revocat din functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, dupa numai un an de la numire, in contextul in care mandatul sau era valabil pentru o perioada de 5 ani.

ASF mai are litigii cu inca 15 membri ai fostelor Comisii de Supraveghere, preluate ulterior de catre institutie (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Comisa Nationala a Valorilor Mobiliare – CNVM si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private – CSSPP), care solicita salarii compensatorii ca urmare a incetarii mandatelor acestora si infiintarii ASF prin OUG nr. 93/2012. Dintre acestea, doua au fost respinse in prima instanta ca neintemeiate (Ileana Agalopol – CNVM si Vladimir Soare – CSSPP), iar altele respinse irevocabil (cum este cazul lui Tudor Balta – CSA) sau irevocabil prin nerecurare (Cristian Toma – CSSPP si Tudor Balta – CSA). Valoarea totala a sumelor solicitate se ridica la circa 20 de milioane de lei.