Dragne & Asociatii, alaturi de concurentii Concursului National de Procese Simulate de Drept Fiscal

Firma de avocatura Dragne & Asociatii a sustinut echipele calificate in faza finala a Concursului National de Procese Simulate de Drept Fiscal („ELSA National Moot Court Competition”), in calitate de sponsor principal al celei de-a doua editii, organizata de Asociatia Europeana a Studentilor la Drept, ELSA Bucuresti.

Adresat studentilor din anii II si III ai Facultatilor de Drept din centrele universitare in care exista grupuri locale ELSA Romania, concursul este un eveniment nou in portofoliul ELSA Romania si isi propune sa devina un punct de plecare pentru viitorii practicieni in materie de drept fiscal.

Selectia participantilor in faza finala a avut la baza doua modalitati, prin desemnarea echipei castigatoare, in cazul Grupurilor Locale care au organizat un Concurs de Procese Simulate de Drept Fiscal si prin inscrierea directa si solutionarea unei spete pentru obtinerea celui mai mare punctaj. In total, a fost ales un numar de opt echipe, formate din cate doi studenti, urmand ca, pe baza unei spete, fiecare echipa sa pregateasca o pledoarie atat in calitate de “reclamant”, cat si de „parat”.

Andrei Iancu, Senior Associate in cadrul Dragne & Asociatii, avocat specializat si in practica de drept fiscal, a facut parte din juriul care a evaluat prestatia studentilor.

Castigatorii au fost recompensati cu premii in valoare de 800 de lei (Locul I), 500 de lei (Locul II) si 300 de lei (Locul II si premiul pentru “Cel mai bun orator”), precum si cu programe de internship in firme de avocatura, printre care si Dragne & Asociatii.