Doua firme de avocatura si doua de consultanta imobiliara, implicate intr-o tranzactie cu componenta locala

Fondul nemtesc de administrarea a activelor imobiliare, GLL Real Estate Partners, a anuntat inca doua achizitii realizate recent, in numele sucursalei sale GLL Pan European Fund.

Pe langa cele doua spatii de birouri pe care le detine deja in Frankfurt am Main si in orasul polonez Cracovia, fondul a achizitionat inca doua cladiri de birouri Class-A, in Romania si Marea Britanie.  Partea jurdica in ceea ce priveste legislatia romaneasca a fost asigurata de catre firma de avocatura Dentons si de Comerical Real Estate Services, care ofera consultanta imobiliara; in timp ce firma de avocatura Norton Rose Fulbright, si Coliers, unii dintre cei mai importanti lideri in piata imobiliara, au securizat tranzactia in jurisdictia britanica.

Prima achizitie a fost cea a cladirii de birouri Victoria Office Center din Bucuresti, tranzactie  estimata la 27 milioane de euro. Cladirea are 8,300 metri patrati si este incadrata in Clasa A, fiind situata in centrul capitalei. Imobilul este inchiriat in proportie de 100%, printre chiriasi numarandu-se firme internationale ca Citybank, JLI, AON, AIG si cunoscuta cafenea Starbucks. Fondul a finalizat totodata si achizitia  companiei One Brindleyplace, cu sediul in Birmingham, pentru suma de 50 de milioane de euro. Cladirea de birouri clasa A are o suprafata de 6.430 metri patrati, este situata in centrul orasului, fiind inchiriata de catre  Deutsche Bank, potrivit ceelegalmaters.com

GLL Pan European Proprety Fund FCP este un fond  de administrare a activelor imobilare, care planuieste investitii de peste un miliard de euro in perioada urmatoare in tarile europene. In primul an de la inceperea activitatii, compania a investit peste 184 milioane de euro in patru cladiri de birouri importante, si planifica inca o achizitie notabila pe care sa o adauge portofoliului existent inainte de sfarsitul acestui an, tranzactie care ar putea sa duca cifra de afaceri a fondului la peste 225 milioane de euro.

ecaterina.virgolici@lhm.ro