Doua firme de avocatura, implicate in ,,cea mai mare tranzactie IT a anului"

Consiliul Concurentei a aprobat, in martie 2013, tranzactia prin care Network One Distribution (NOD), cel mai mare jucator din distributia locala IT&C, cu afaceri de 210 milioane de euro in 2012, controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu, a preluat la finele anului trecut activele unui rival mai mic de pe piata locala de distributie, Micro Labs, companie controlata de Cristian Ioan Petre.

Supranumita ,,cea mai mare tranzactie IT a anului”, operatiunea a adus fata-n fata doua case de avocatura: de partea Network One Distribution s-au aflat avocatii de la White & Case Pachiu SCA, in timp ce Micro Labs a fost reprezentata de societatea de avocati BCLAW Cringureanu & Partners.

Intr-un comunicat lansat la inceputul saptamanii, care marca implinirea, de catre firma de avocatura, a cinci ani de activitate independenta pe piata juridica locala, Bogdan Cringureanu, avocat coordonator al BCLAW Cringureanu & Partners, declara: „Am sarbatorit 5 ani de independenta prin incheierea celei mai mari tranzactii IT a anului, echipa noastra oferind consultanta in proiectul de preluare a activelor Micro Labs de catre liderul pietei IT, Network One Distribution (fost Asesoft). Suntem noua generatie de avocati, iar formula de lucru independent ne-a permis sa oferim clientilor nostri o mobilitate sporita si o mai buna adaptare in piata, concentrandu-ne pe rezultat in proiectele incredintate, fara constrangeri corporatiste sau practicarea unor marje de profit nerezonabile”.

Conform datelor din documentul prin care Consiliul Concurentei (CC) anunta ca a aprobat concentrarea economica, tranzactia a demarat in noiembrie 2012. In urma finalizarii acesteia, NOD va prelua contracte, informatii despre clienti si un numar neprecizat de angajati, conform CC. „Activele aferente activitatii de comercializare cu ridicata de produse IT, comunicatii, electronice si electrocasnice ce vor fi transferate (de la Micro Labs SRL) catre NOD constau in contracte cu furnizorii, stocul de marfa, creantele, baza de date cu informatii privind clientii si un numar de (…) salariati“, se mai arata in documentul Consiliului Concurentei.

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, Micro Labs SRL este o companie infiintata anul trecut care a preluat, printr-o operatiune de divizare, cea mai mare parte a activelor detinute de compania de distributie Micro Components. Potrivit acelorasi date, actionarul ambelor companii este Cristian Ioan Petre.

Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice (MFP), in 2011, compania Micro Components a avut afaceri de 77 milioane de euro, in timp ce Micro Labs SRL – compania catre care au fost transferate circa 80% din activele Micro Components si prin care a fost realizata tranzactia cu NOD – nu are niciun bilant depus la MFP.