Doua firme americane de avocatura dau in judecata Facebook in numele celor care au pierdut de pe urma listarii la bursa

Firma de avocatura Glancy Binkow & Goldberg a anuntat ca a intentat un proces in numele investitorilor care au suferit pierderi de pe urma listarii la bursa a Facebook, anunta Reuters.

In cadrul ofertei initiale, Facebook a vandut mai bine de 420 milioane de actiuni catre public, la un pret de 38 de dolari/actiune, din care aproximativ 180 de milioane de actiuni au fost vandute de catre Facebook si circa 240 de milioane au fost vandute de actionari existenti.

Plangerea, inregistrata sub denumirea de „Lazar vs Facebook”, a fost depusa la Curtea Superioara din San Mateo, California, in numele oricaror persoane sau entitati care au cumparat actiuni in oferta publica initiala a Facebook si au suferit pierderi. Plangerea motiveaza, printre altele, ca documentele de oferta care au fost puse la dispozitia potentialilor investitori au fost pregatite neglijent si au omis informatii importante despre afacerile si perspectivele Facebook, incalcand astfel legislatia federala. In mod explicit, contestatia sustine ca Facebook, anumite persoane din conducerea companiei si bancile de investitii nu au dezvaluit aceste informatii in timpul turneului de oferta publica initiala, iar principalii investitori, incluzand aici Morgan Stanley, JP Morgan Securities si Goldman Sachs si-au redus estimarile de profit pentru Facebook si au informat doar clientii importanti, nu si publicul.

Si Levi & Korsinsky, o firma de avocatura din New York, a anuntat ca investigheaza potentiale cereri de daune din partea cumparatorilor de actiuni Facebook in oferta publica initiala, incovand aceleasi motive.

Actiunile Facebook au scazut marti cu 8,9%, dupa ce luni mai pierdusera aproximativ 11% si ajunsesera la un minim de 31 de dolari pe actiune, cu 18% sub pretul de 38 de dolari din oferta initiala.