Doua avocate de top se reunesc pentru a forma o noua firma: Ionescu Miron

Doua avocate au renuntat la pozitiile de partener pe care le ocupau in cadrul a doua firme importante de avocatura pentru a infiinta o noua entitate juridica. Ana-Maria Miron (foto articol), partener al Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), si Corina Ionescu, partener al Bulboaca & Asociatii, s-au asociat pentru a pune bazele societatii Ionescu Miron.

Cele doua avocate se cunosc de aproape 20 de ani, din perioada in care ambele lucrau pentru NNDKP. Ulterior, Corina Ionescu a parasit firma de avocatura, numarandu-se printre partenerii fondatori ai firmei Bulboaca & Asociatii. Ana-Maria Miron a ramas la Nestor, unde a devenit partener specializat in probleme de drept fiscal si unul dintre coordonatorii diviziei de taxe NNDKP Consultanta Fiscala, afiliate casei de avocatura si autorizate de Camera Consultantilor Fiscali din Romania.

Scurta biografie Ana-Maria Miron

Ana-Maria Miron are o vasta experienta in structurari de investitii din perspectiva eficientizarii fiscale, fuziuni si divizari, aspecte de taxare a veniturilor obtinute de nerezidentii din Romania, a rpofiturilor realizate de societatile comerciale romane. Expertiza ei acopera si aspecte de TVA, de taxare a beneficiilor obtinute de salariati in general, precum si in cadrul diverselor tipuri de stock options plans, implicatii fiscale in contextul finantarilor internationale, al securitizarilor si al investitiilor de capital.

Tranzactii importante in care a fost implicata:

– Asistenta acordata unui producator international in domeniul farmaceutic cu privire la implicatiile fiscale ale operatiunilor sale locale.

– Asistante acordata unei importante companii elvetiene producatoare de echipamente medicale cu privire la reorganizarea operatiunilor din Romania.

– Asistenta in legatura cu securitizarea avuta in vedere de o importanta institutie financiara internationala. Determinarea regimului fiscal aplicabil operatiunilor de securitizare, avand o cifra de afaceri anuala estimata de 100.000.000 de euro.

– Asistenta customizata acordata unei companii portugheze activand in domeniul construirii si amenajarii de cai rutiere in legatura cu implicatiile fiscale generate de diverse servicii prestate fie direct, in nume propriu, fie prin intermediul unui consortiu.

– Asistenta fiscala acordata unui important producator de echipamente militare in legatura cu un proiect la cheie avand ca beneficiar statul roman; principalele aspecte acoperite includ tratamentul operatiunilor din punct de vedere al TVA, expunere de sediu permanent, structurare de plati.

– Restructurare din punct de vedere fiscal si determinarea implicatiilor fiscale din Romania generate de achizitia unor companii locale de IT.

– Asistenta acordata unei companii de stat constand in pregatirea unui raport complet referitor la principalele obligatii fiscale derivate din participarea Romaniei la realizarea unui proiect de infrastructura transnational.

Ana-Maria Miron este membra a Baroului Bucuresti si face parte din grupul de practica de Drept fiscal din cadrul Lex Mundi si World Services Group. Totodata, ea face parte si din grupul de specialisti care participa la discutiile initiate de Ministerul Finantelor si Ministerul Economiei in legatura cu modificarile Codului Fiscal si ale normelor sale de aplicare si este un membru activ al grupurilor de lucru pe probleme de fiscalitate din cadrul Camerei de Comert Americane din Romania.

Ana-Maria Miron este licentiata a Facultatii de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii Bucuresti si a Facultatii de Drept a Universitatii Ecologice si a participat la diverse cursuri de specialitate organizate de International Beaureau for Fiscal Documentation, Amsterdam.

Scurta biografie Corina Ionescu

Specializarile cheie ale Corinei Ionescu includ structurarea unor fuziuni si achizitii de profil inalt, tranzactii comerciale, mari tranzactii de finantare internationale, proiecte de finantare si bancare. Detine, de asemenea, o experienta vasta in reprezentarea creditorilor si debitorilor in cadrul unei mari varietati de tranzactii financiare domestice si transfrontaliere.

Tranzactii importante in care a fost implicata:

– Finantarea si restructurarea unui imprumut in valoare de 90 de milioane de euro cu privire la dezvoltarea unui parc rezidential in Bucuresti.

– Finantarea in valoare de 75 de milioane de euro a Alpha Bank si Piraeus Bank a achizitiei de catre o importanta banca offshore din UK a unei mari companii regionale.

– Acordarea de asistenta juridica cu privire la stabilirea si structurarea unui program transfrontalier de achizitionare de creante comerciale pentru o societate cu prezenta globala (100 de milioane de euro).

– Finantarea de catre una dintre cele mai mari banci din Austria cu privire la un credit in valoare de 22 de milioane de euro acordat unei companii din Romania cu scopul finantarii constructiei unei fabrici de aluminiu.

– Finantarea de catre Investkredit Bank In valoare de 28 de milioane de euro cu privire la proiectul City Business Center Timisoara.

– Acordarea de asistenta juridica Citigroup Global Markets Inc cu privire la programul pentru emiterea de catre o filiala a grupului Alpha a Obligatiunilor pe termen mediu (7.5 miliarde de dolari).

– Acordarea de asistenta juridica unei importante banci din Olanda in legatura cu finantarea pe termen lung in valoare de 40 de milioane de euro a unui fond de investitii de tip private equity in scopul achizitionarii unui grup de 8 companii din Romania ce activeaza in sectorul materialelor de constructii.

– Asistenta juridica in tranzactia prin care s-a vandut participatia majoritara in cadrul distribuitorului de produse si servicii de telefonie mobila Proton Tehnologies catre Vodafone Romania SA.

– Acordarea de asistenta juridica Poyry Infra GmbH in legatura cu achizitionarea partilor sociale in Consilier Construct, una dintre companiile de inginerie, proiectare si consultanta tehnica de top din Romania si a unor anumite societati afiliate.

– A fost implicata in numeroase tranzactii de privatizare cheie din Romania, precum privatizarea Bancii Comerciale Romane, privatizarea Distrigaz Sud SA, achizitia de catre Kraft Foods International a pachetului majoritar al Poiana Produse Zaharoase SA etc.

Corina Ionescu a publicat numeroase articole in reviste de specialitate cu privire la piata avocaturii de business din Romania, printre ele numarandu-se „Privatisation and Public Private Partnership in Romania”, publicat in revista „Privatisation and Public Private Partnership Review 2008-2009”, editata de Euromoney Institutional Investor PLC, „Project finance in Romania – seizing the opportunity”, publicat in revista „Project finance Yearbook 2008/09”, editata de Euromoney Institutional Investor PLC, etc.

Activitate profesionala

In perioada 2000-2004, Corina Ionescu a ocupat pozitia de Associate in cadrul NNDKP. In 2004, a fost promovata in functia de Senior Associate, pe care a detinut-o pana la finalul anului 2006. La 1 ianuarie 2007, a devenit Partener in Departamentul Bancar si Financiar al NNDKP, pozitie pe care a ocupat-o pret de doar doua saptamani, pana in 15 ianuarie 2007. Incepand cu 16 ianuarie 2007, a devenit Partener in cadrul firmei Bulboaca & Asociatii, functie pe care a detinut-o pana in martie 2015.

Corina Ionescu este licentiata in Drept, absolvind, in 1999, Universitatea Nicolae Titulescu.