Doamna avocat Dana Gruia Dufaut – Cavaler al Legiunii de Onoare

Fondatoarea cabinetului de avocatura Gruia Dufaut, doamna avocat Dana Gruia Dufaut, a fost  distinsa cu Legiunea de Onoare in grad de Cavaler, de catre domnul François Saint-Paul, ambasadorul Frantei in Romania, in cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 13 mai, la Resedinta Frantei.

 „Stimata Dana Gruia Dufaut, parcursul dumneavoastra profesional va onoreaza si onoreaza Franta”, a declarat domnul François Saint-Paul, care a salutat in discursul domniei sale activismul doamnei Dufaut,  foarte apreciat in cadrul comunitatii franceze din Romania.

„Niciodata nu as fi indraznit sa imi imaginez ca un astfel de lucru mi s-ar fi putut intampla”, a declarat doamna Dana Gruia Dufaut, exprimandu-si gratitudinea pentru inalta distinctie ce i-a fost acordata.

Doamna Dana Gruia Dufaut este una dintre figurile feminine marcante ale avocaturii de business din Romania. Nascuta in Romania, dar crescuta in Franta, doamna Dana Gruia Dufaut a revenit in Romania la inceputul anilor ’90, implicandu-se de atunci, in calitatea sa de avocat in Baroul Paris, in numeroase proiecte juridice. In anul 2002, a intrat in Baroul Bucuresti si a deschis cabinetul de avocatura „Gruia Dufaut” – unul dintre primele cabinete francofone specializate in dreptul afacerilor din Romania.

In colaborare cu Ernst&Young, incepand cu anii ’90, a oferit consultanta juridica in cadrul programelor PHARE pentru privatizari, realizand audituri juridice si studii de dezvoltare strategica pentru mari companii romanesti scoase la privatizare. Ulterior, din postura de avocat-consilier al Ambasadei Frantei la Bucuresti, Consilier pentru comertul exterior al Frantei sau din cea de managing partener al Cabinetului deschis la Bucuresti, a asistat unele dintre cele mai importante companii franceze sa patrunda pe piata locala, oferindu-le ulterior consultanta juridica in derularea operatiunilor curente. In paralel cu activitatea juridica, s-a implicat activ in tot ceea ce inseamna dezvoltarea relatiilor franco-romane, fiind din 2010 si membru al Consiliului de Administratiei al Camerei de Comert franceze in Romania (CCIFER).

Distinsa in 2006 de Statul francez cu Ordinul National al Meritului in grad de Cavaler, Dana Gruia Dufaut a fost aleasa in 2014 de comunitatea franceza din Romania, pentru un mandat de sase ani, in functia de consilier consular al Frantei pentru Romania si Republica Moldova.

Legiunea de Onoare este cea mai inalta distinctie civila si militara franceza, instituita in 1802 de Napoleon Bonaparte si acordata neintrerupt din 1804 pana in prezent.