DNA cere documente privind numirea unor persoane in Comisia de Supraveghere a Asigurarilor

DNA – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie a cerut conducerii Senatului documente referitoare la numirea unor fosti membri ai conducerii Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, iar Biroul permanent a aprobat cererea.

Ioan Chelaru, Vicepresedintele Senatului, a declarat dupa sedinta Biroului permanent ca secretarul general al Camerei Superioare se va ocupa de acest demers: „Am aprobat-o (solicitarea DNA). Vizeaza anumite acte pe care Senatul le-a incheiat in urma cu 14 ani. Vom cauta in arhive, vor fi gasite, punem la dispozitie absolut tot ce doreste una dintre institutiile importante ale statului roman. Am dat dispozitie secretarului general sa se preocupe de chestiunea administrativa, sa identificam tot ce cere DNA”.

In scrisoarea semnata de procurorul-sef sectie Claudiu Dumitrescu si procurorul Matei Adrian George se precizeaza: „Avand in vedere cercetarile care se efectueaza in prezenta cauza si in continuarea corespondentei noastre emisa in cauza, in baza ordonantei nr. 578/P/2015 emisa in data de 20 aprilie 2016, va solicitam sa ne transmiteti de urgenta urmatoarele date si inscrisuri existente in arhiva Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat, care atesta criteriile de calificare profesionala aferente urmatoarelor persoane din Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor: Angela Toncescu, fost presedinte CSA, Tudor Balta si Constantin Buzoianu, fosti vicepresedinti CSA, Dan Constantinescu, Corneliu Moldoveanu si Daniela Popa, fosti membri ai CSA, criterii care implicit au avut in vedere la propunerea de numire a lor in aceste functii ce a fost supusa aprobarii Parlamentului”.