DLA Piper a fost lovit de atacuri cibernetice care au afectat telefoanele și computerele din întreaga firmă, la numai o lună după atacul WannaCry, incident care a vizat Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, informează Legal Week.
Telefoanele DLA nu funcționează, iar partenerii spun că au fost sfătuiți să își închidă computerele, din motive de securitate. Birourile din Europa, America și Regatul Unit întâmpina aceleași probleme în acest moment. Contactați de Legal Weeek, angajații au declarat că telefoanele și e-mail-urile au fost blocate.
„Reprezentanții IT ai firmei au blocat sistemele ca măsură de precauție. Este foarte frustrant. Voi avea o mulțime de e-mailuri la care va trebui să răspund mai târziu. Nu pot să cred că a avut loc un alt atac la nivel global atât de curând după ultimul”, a declarat un partener DLA al birourilor din Londra.
Reprezentanții DLA au declarat că problemele au fost semnalate printr-o alertă de tip malware, așa cum s-a întâmplat cu toate companiile care au fost atacate cibernetic în ultima perioadă.
„DLA Piper, la fel ca multe celelalte companii afectate, a întâmpinat probleme de tip malware. Luăm măsuri pentru a remedia situația cât mai repede posibil „, au declarat reprezentanții DLA Piper.
BBC anunță că mai multe organizații au fost afectate de atacuri cibernetice în ultima perioadă, printre care producătorul rus de petrol, Rosneft și compania daneză de transport maritim, Maersk.
Atacul de la DLA Piper vine după ce, în luna mai, atacul WannaCry a lovit organizații din întreaga lume, inclusiv Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie. La acel moment, firmele de avocatură au fost atenționate că ar putea deveni țintele următoarelor atacuri. Iată că, o lună mai târziu, DLA Piper, una dintre cele mai mari firmă de avocatură la nivel mondial, este victima unui atac cibernetic.
„Firmele de avocatură sunt în pericol în ceea ce privește atacurile cibernetice. Hackerii care comit aceste tipuri de atacuri fac parte din organizații înființate pentru a exploata firmele de avocați, în vederea obținerii unor informații confidențiale”, declara în urmă cu o lună, Steve Hill, fostul director adjunct al Secretariatului Securității Naționale din Marea Britanie.