Discuții cu Andrei Dima, invitatul emisiunii Legile Afacerilor, despre White Collar Crime – “un sport de contact” ce ține în echilibru regulile jocului

Dreptul penal al afacerilor sau White Collar cum îl alintă englezii care l-au desprins de alte ramuri de drept și i-au conferit o nișă specifică, are încă în România mai multe nuanțe de gri decât albul gulerelor. Țară latină, cu o vocație incipient conflictuală, România dă naștere la cazuri, la spețe intereante în zona de drept penal. Unul dintre reprezentanții noului val în această arie de practică a fost invitatul în emisiunea Legile Afacerilor, pe Profit News TV. Contrazice sintagma cu recunoașterea care așteaptă numărul anilor, dar o confirmă pe aceea că rolul de CSR al unui business fie el și de avocatură este să facă profit.

Andrei Dima, cunoscut pentru angajamentul său față de avocatura bazată pe principii, pentru o etică a muncii neclintită și pentru o implicare în detaliu asupra fiecărui caz, ne împărtășește viziunea lui asupra acestui domeniu vast, de la înființare până într-un prezent, am putea spune, interesant și provocator în același timp, din punct de vedere legislativ.

Judecata rațională ne împinge să-i apăram pe cei în necesitate, iar necesitatea nu se regăsește doar în rândul celor lipsiți de potențial financiar. În societatea actuala cei în necesitate sunt deseori cei care clădesc imperii, devenind ținta modificărilor legislative – fiscale sau a competitorilor capabili să încalce legile concurenței oneste.

Vă învităm să urmăriți emisiunea integrală:

YouTube player