Dezbatererile continua in cadrul Congresului Avocatilor. Libertatea de exprimare, unul dintre punctele atinse

Dezbaterile au inceput si continua, in cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente din domeniul juridic. Congresul avocatilor, are loc astazi, 25.03.3016 si continua maine, 26.03.2016, la Hotel Intercontinental Bucuresti.

Reprezentantii profesiilor liberale sunt prezenti si isi exprima punctul de vedere despre subiectele atinse. Printre temele abordate se numara bugetul casei de asigurari a avocatilor, fondurile existente, cum vor fi distribuite si ce varianta este convenabila pentru fiecare filiala in parte. Reprezentantii fiecarei filiale au preluat cuvantul, unii fiind rezervati in declaratii iar unii, dornici de a clarfica viziunea lor.

Anul 2015 a fost unul marcat de activitatea Consiliului si a Comisiei, de dorinta de a perfectiona lucrurile, de a fi stabilite detalii clare si corecte, pentru ca discutii ce au nemultumiri la mijloc, sa nu isi mai aiba locul.

S-a subliniat, de catre mai multi reprezentanti importanta libertatii de exprimare si impunerea punctului de vedere. Nu exista decat bariere etice, cele legate de limbaj, de oferirea dreptului la replica. Dincolo de aceste standarde etice, orice reprezentant isi poate exprima orice idee, orice sugestie de imbunatatire a calitatii colaborarii si este ascultat si incurajat.

Congresul avocatilor, in prima sa zi este antrenant, interesant si mai ales calitativ. Prima zi de activitate se incheie la ora 18.00 iar maine, incepand cu ora 09.00, in aceeasi locatie, incepe a doua zi a congresului.

ecaterina.virgolici@lhm.ro