Dewey & LeBoeuf trimite preaviz angajatilor din Statele Unite

Recent numitul partener executiv al Dewey & LeBoeuf, Stephen Horvath, a trimis o notificare la finalul zilei de vineri catre intreg personalul firmei din Statele Unite, anuntandu-i ca „este posibil ca firma sa se inchida, din cauza unei serii de intamplari nefavorabile”, potrivitlaw.com. Documentul contine si repudieri legate de preavizul necesar, care cere companiilor sa anunte cu 60 de zile (90, in New York) inainte de o disponibilizare in masa.

Horvath sustinea in notificarea de vineri, 4 mai, ca Dewey continua sa caute diverse modalitati de iesire din impas si recunostea ca firma a trecut printr-o perioada neasteptata de dificultati extreme in ultimele cateva zile. Printre acele dificultati se numara si plecarea a zeci de noi parteneri, incluzand aici personalul de baza din birourile din Moscova si Kazakstan si a trei parteneri din Londra catre Morgan, Lewis & Bockius, plecarea lui Morton Pierce si a altor sapte parteneri corporate la White & Case si migratia unor grupuri mai mici catre Pillsbury Winthrop Shaw Pittman, Goodwin Procter si alte firme.

Creditorii firmei par si ei sa se pregatesca pentru inchiderea acesteia. Datele inregistrate la Departamentul de Stat din New York arata ca JPMorgan Chase Bank a completat o cerere de retentie impotriva Dewey pentru a-si proteja in mod public interesele in cazul falimentului firmei de avocatura. JPMorgan este principalul creditor dintr-un consortiu de patru banci, care mai include Bank of America, Citi Private Bank si HSBC. Dewey datoreaza bancilor o suma estimata la 75 milioane de dolari, dintr-o linie de credit de 100 de milioane.