Dewey & LeBoeuf ia in considerare inchiderea biroului din Londra

Firma de avocatura Dewey & LeBoeuf a inceput sa ia in considerare diverse optiuni pentru inchiderea biroului din Londra, relateazalaw.com. Acesta miscare, care ar afecta si birourile firmei din Paris – parte a parteneriatului cu raspundere limitata din Marea Britanie al Dewey & LeBoeuf, a fost discutata intr-o intalnire care a avut loc luni, la care au participat 13 dintre partenerii ramasi alaturi de firma.

Avocatii parteneri au votat in unanimitate crearea unui “comitet de gestionare a crizei” care sa-i cuprinda pe Peter Sharp, Bruce Johnston, Judith Harger, Mark Fennessy si Hazel Miller. Acestia au declarat ca au demarat discutii cu specialisti in insolventa in legatura cu optiunile posibile pentru filiala britanica, incluzand aici si numirea unor administratori. Intre timp, avocatii vor continua sa lucreze cu clientii in litigiile aflate in derulare, timp in care vor cauta si alte variante profesionale.

Conducerea Dewey & LeBoeuf New York a trimis luni un memo prin care anunta partenerii ramasi ca nu se afla sub nicio obligatie de a ramane alaturi de firma, in stadiul in care se afla ea acum. Mesajul intentiona sa transmita avocatilor ca obligatiile fiduciare nu ii restrictioneaza din a cauta alternative profesionale. Potrivit Reuters, firma de avocatura s-a aflat in negocieri cu Greenberg Traurig cu privire la o preluare laterala masiva de personal, dar ambele companii au confirmat sambata ca discutiile s-au incheiat. Alte nume, printre care si Patton Boggs sau SNR Denton au participat la recente astfel de discutii cu Dewey.

La sfarsitul lunii martie, Dewey avea in Londra un numar de 112 avocati, incluzand aici si 35 avocati parteneri si un personal auxiliar alcatuit din 87 de persoane.  La nivel mondial, un numar de 83 de avocati parteneri au parasit firma de la inceputul anului. De asemenea, recent, procuratura Manhattan a demarat o investigatie asupra unor posibile delicte comise de fostul presedinte al firmei, Steven Davis, asupra caruia si firma a lansat o ancheta interna.