Dentons și Kinstellar au primit mandate în tranzacția prin care Fortress a achizițional Eli Park 1 de la Element Industrial și Pavăl Holding

Fortress, unul dintre cele mai mari trusturi de investiții imobiliare din Africa de Sud, a achiziționat ELI Park 1 de la Element Industrial și Pavăl Holding.

În această tranzacție Kinstellar a oferit asistență juridică Element Industrial și Pavăl Holding, echipa de avocați fiind condusă de Victor Constantinescu, Managing Partner și Alexandru Mocănescu, Counsel.

Dentons a oferit asistență juridică Fortress, echipa de avocați fiind coordonată de Perry Zizzi, Managing Partner și Bogdan Papadopol, Partner. Echipa extinsă i-a inclus și pe Argentina Rafail, Counsel, Doru Postelnicu, Counsel, Isabela Gheorghe, Associate și Bianca Isache, Associate.

ELI Park 1, un parc industrial de clasă A, localizat în hubul logistic din nord-vestul Bucureștiului, zona – Buftea-Chitila, a devenit astfel prima achiziție logistică din România a trustului, informeaza Mediafax.ro.

“Pentru noi, Romania este una dintre cele mai interesante piețe în ceea ce privește investițiile în logistică pe termen lung, la nivel global, datorită potențialului ridicat de creștere industrială și a consumului, precum și datorită proximității față de Europa de Vest. Aici, vedem o piață în plină dezvoltare cu nenumărate oportunități de investiții imobiliare pentru Fortress. Suntem selectivi și intenționăm să ne creștem portofoliul de depozitare de înaltă calitate din Europa Centrala și de Est (CEE), în următorii ani. La începutul acestui an am achiziționat primele noastre active logistice în Polonia. Această tranzacție arată că nu suntem străini de regiune, având în vedere faptul că suntem cel mai mare acționar al NEPI Rockcastle Plc, activ în segmentul spațiilor de retail, cu o creștere ridicată în CEE,” spune Steven Brown, CEO al Fortress REIT Limited.

“Suntem mulțumiți că prin dezvoltarea ELI Park 1 la standarde ridicate am atras un nou jucător pe piața locală, cel mai mare proprietar și dezvoltator de logistică din Africa de Sud, care aduce o experiență valoroasă în România”, explică Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial. “Această tranzacție confirmă zona Buftea-Chitila drept al treilea hub logistic din proximitatea Bucureștiului și, totodată, puterea de dezvoltare a Element Industrial, recunoscută de un gigant imobiliar mondial”, adaugă el.

ELI Park 1 este un parc logistic, de clasă A, cu o suprafață închiriabilă brută de 50.000 mp, localizat la 15 minute de nordul Bucureștiului și la 5 minute de șoseaua de centură, în imediata vecinătate a conexiunii cu viitoarea A0. Este de așteptat ca această investiție în infrastructură să modifice industria logistică din capitală. ELI Park 1 este închiriat unor companii precum: Arctic, Decor Floor, Dentotal, Euro Games Technology Romania, Kalapod, Mobilier 1, Novomatic sau Paste Băneasa.

ELI Park 1 a fost dezvoltat în joint-venture de către Element Industrial (un business fondat de investitorul Ionuț Dumitrescu) și Paval Holding (un fond de private equity fondat de antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl).

Element Industrial dezvoltând o serie de proiecte sub brandul ELI Parks, parcuri logistice cu suprafețe între 50-60.000 mp, în București, Bacău, Brăila sau Ploiești, precum și depozite cu suprafețe mai mici, grupate sub denumirea ELI Xpress în orașe precum București sau Pitești.

Pavăl Holding este un fond de investiții de tip private equity, deținut în familie, care își plasează investițiile în mai multe segmente de piață, de la bricolaj, imobiliare, private equity și agricultură până la alte domenii, și țintește oportunități strategice pentru a crește pe termen lung în diverse industrii și zone.

Fortress REIT este acționarul majoritar al NEPI Rockcastle Plc, activ în segmentul de retail din Europa Centrală și de Est. Fortress a intrat de curând pe piața de logistică poloneză (cu primele două achiziții de parcuri logistice) și pe piața românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here