Dentons lansează în Europa aria de practică Sustainable Investment

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, a lansat aria de practică Sustainable Investment în Europa pentru a răspunde interesului crescând față de investițiile in afaceri responsabile din punct de vedere social și ecologic. Punctul central al acestui nou grup inovator este de a servi nevoilor întreprinderilor, instituțiilor financiare și organismelor de reglementare în două domenii fundamentale: investiții durabile și finanțe durabile.

The Sustainable Investment va consilia companiile globale, fondurile de investiții, administratorii de active și instituțiile financiare în ceea ce privește elaborarea și executarea strategiilor de investiții durabile. Strategiile vor acorda atenție cuvenită aspectelor ce tin de mediu, sfera sociala și guvernare, precum și la aspectele Directivei CSR a Uniunii Europene. De asemenea, grupul va consilia cu privire la utilizarea instrumentelor financiare durabile și a structurilor fondurilor – cum ar fi green bonds, care fac ca finanțarea să fie condiționată de realizarea anumitor obiective de mediu sau instrumente de succes.

Partenerul Elżbieta Lis a fost numit șef al practicii privind investițiile durabile în Europa. Cu Lis are o vastă experiență în tranzacțiile comerciale din Europa și America Latină. Ea a consiliat cu privire la principalele tranzacții transfrontaliere pentru fonduri de capital privat de top, inclusiv M&A si finantari.

Avand sediul in Europa, echipa va lucra îndeaproape cu birourile Dentons din America Latină, SUA, Canada, Africa, Australia și Asia.

Tomasz Dąbrowski, CEO al Dentons Europe, a comentat: “Nu numai că investițiile durabile reprezinta o oportunitate de creștere a pieței, ci și o modalitate prin care Dentons poate avea un impact pozitiv asupra comunităților noastre. Suntem în continuare angajați să asigurăm operatiuni durabile și prin această nouă practică, dată fiind conducerea și experiența lui Elżbieta, putem ajuta clienții noștri să încorporeze în deciziile lor de investiții și de finanțare aspecte ce tin de dezvoltare durabila“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here