Dentons anunță colaborarea cu Link Legal în India

Dentons va deveni prima firmă de avocatură globală care încheie un parteneriat cu o firmă de avocatură din India

12 Octombrie 2022 – Dentons, cea mai mare firmă de avocatură globală din lume, anunță colaborarea cu firma de avocatură indiană Link Legal. Dentons va deveni prima firmă de avocatură globală care încheie un parteneriat cu o firmă de avocatură din India, oferind firmei avantajul de “first-mover” și un avantaj competitiv în selecțiile internaționale de panel. Acest parteneriat nu este un “joint venture“, nici o relație de colaborare de tipul “best-friends” sau un parteneriat bazat pe o licență de funcționare, nici o fuziune sau o achiziție, ci o colaborare așa cum Dentons a realizat-o în întreaga lume, construind o firmă globală integrată.

Structura „policentrică” unică a Dentons, care se bazează pe un verein elvețian, caută să identifice atributele pozitive ale unui parteneriat, permițând Dentons să colaboreze cu firme de top din multe jurisdicții, respectând cerințele legale și de reglementare ale fiecărei jurisdicții. Acest lucru a permis Dentons să crească ajungând la un număr de 215 birouri în 83 de țări.

Link Legal este una dintre primele firme indiene care se dezvoltă pe plan extern, deschizând un birou în New York și examinând mai multe alte locații. Link Legal asistă numeroase companii indiene mari, ce au o creștere rapidă și care se dezvoltă la nivel global, având în vedere faptul că India devine cea mai populată țară din lume în 2023.

Era firesc ca Link Legal să se adreseze Dentons — cea mai mare firmă de avocatură globală din lume și “first-mover” în mai multe țări decât oricare altă firmă de avocatură, având un model unic de afaceri, policentric — pentru a colabora în vederea acordării de asistență juridică clienților din afara Indiei.

Colaborarea cu Link Legal oferă prezența fizică în cinci dintre cele mai mari șase orașe din India: Mumbai, Delhi, Bengaluru, Chennai și Hyderabad. Avocații indieni Dentons Link Legal vor reprezenta clienții din India, iar avocații Dentons vor reprezenta clienții Link Legal din afara Indiei, devenind o firmă în conformitate cu regulile și reglementările din India.

„În peisajul geopolitic și economic actual, India se bucură de o poziție importantă și de invidiat. Am abordat Dentons pentru că am considerat că o colaborare între firmele noastre ne-ar ajuta să îndeplinim și să depășim cerințele clienților noștri care devin din ce în ce mai globali”, a spus Atul Sharma, Managing Partner al Link Legal. „De asemenea, colaborarea ne permite să asistăm clienții atât la nivel global, cât și la nivel local, ajutându-ne să îi conectăm cu echipa talentată de avocați Dentons din întreaga lume, cât și să continuăm să deținem în totalitate controlul Link Legal în India.”

„India va fi cea mai populată țară din lume anul viitor, cu o economie în creștere rapidă, ceea ce o face o piață din ce în ce mai importantă pentru clienții noștri din întreaga lume”, a declarat Elliott Portnoy, Global CEO al Dentons. „Această colaborare va permite Dentons să conecteze  clienții cu avocați de top din India și să ofere o experiență unitară în peste 200 de locații de pe tot globul.”

„Clienții sunt în centrul a tot ceea ce facem”, a declarat Nusrat Hassan, Co-Managing Partner al Link Legal. „Colaborarea cu Dentons va oferi acces la noi tehnologii sofisticate, precum și la echipa talentată de avocați, permițându-ne să oferim clienților servicii integrate, de top, din peste 200 de locații.”

„Colaborarea dintre Link Legal și Dentons nu numai că ne permite să fim consilieri de încredere pentru clienții noștri în numeroasele țări în care activăm, dar va crea și oportunități globale pentru avocații noștri indieni”, a declarat Anand Srivastava, Senior Partner al Link Legal.

Link Legal este o firmă de avocatură cu servicii complete, cu peste 19 domenii de practică, 42 de parteneri și 134 de avocați. Recunoscută în proiecte de infrastructură, drept corporativ, litigii, finanțări și tehnologie, Link Legal oferă asistență end-to-end clienților săi în tranzacții și aspecte litigioase. Link Legal este o firmă de top care are al treilea cel mai mare procent ca număr de avocați în clasamentele juridice Chambers și Legal 500 din India. Partenerii firmei sunt recunoscuți și foarte apreciați pentru experiența lor, cât și pentru abordarea practică a tranzacțiilor.

„Strategia Dentons se concentrează pe identificarea de parteneri ai firmelor colaboratoare care au capacitatea de a oferi servicii juridice sofisticate, de înaltă calitate și de soluții de afaceri pe piețele lor de origine, care pot continua consolidarea Dentons ca firmă lider pe piața de avocatură”, a spus Noor Kapdi, CEO al regiunii Africa din cadrul Dentons. „Aceasta va fi cu adevărat o colaborare care duce Dentons de la statutul de cea mai mare firmă la statutul de lider de piață.”

După mai mult de cincizeci de astfel de colaborări realizate de la lansarea Dentons în 2013, extinderea pe piețele prioritare continuă să fie o parte esențială a strategiei Dentons de a ajuta clienții să facă față provocărilor și oportunităților pentru următorii zece ani. Joe Andrew (Global Chairman al Dentons) și Elliott Portnoy (Global CEO al Dentons) au împărtășit recent viziunea despre modul în care Dentons „va conduce următorii zece ani” într-o Scrisoare către Clienți.

Aceasta este o colaborare ca toate celelalte colaborări pe care Dentons le-a făcut în întreaga lume. În urma aprobării de către parteneri, colaborarea cu Link Legal este de așteptat să fie lansată în următoarele luni.

Despre Dentons

Dentons este concepută să fie diferită. Cea mai mare firmă de avocatură din lume, cu 20.000 de profesioniști în peste 200 de locații din peste 80 de țări, Dentons își sprijină clienții, ajutându-i pentru a-și crește, proteja, opera și finanța afacerile. Prin abordarea policentrică și orientarea spre soluții aplicate, împreună cu angajamentul față de incluziune, diversitate, echitate și ESG, confruntăm status quo-ul pentru a ne concentra asupra a ceea ce contează cel mai mult pentru clienții noștri. www.dentons.com

Despre Link Legal

Link Legal este o firmă de avocatură cu servicii complete, cu birouri în New Delhi, Mumbai, Bengaluru, Hyderabad, Chennai și New York. Firma a fost înființată în 1999. www.linklegal.in