Dentons aniversează un sfert de secol de activitate în România

Cu ocazia celebrării unui sfert de secol de activitate în România, Dentons a găzduit în data de 22 iunie 2022 o recepție aniversară dedicată clienților și partenerilor de afaceri la Above Lounge, un spațiu modern nou deschis în București. La eveniment au participat numeroși reprezentanți ai comunității de afaceri din România, precum și membri ai echipei Dentons din București și ai altor birouri din Europa.
Biroul din București a fost lansat în 1997 ca parte a rețelei Altheimer & Gray, prima firmă internațională de avocatură din România. În 2003 biroul din București al Altheimer & Gray s-a alăturat firmei pan-europene Salans, care la rândul ei a fuzionat cu SNR Denton și Fraser Milner Casgrain în 2013 pentru a forma Dentons.

Echipa Dentons din București are în acest moment 43 de avocați și profesioniști. Oferind o gamă completă de servicii juridice pentru companii naționale și internaționale, precum și pentru instituții guvernamentale, echipa include avocați calificați pe drept român, anglo-saxon și american.

“De 25 de ani, suntem alături de clienții noștri în vremuri bune, dar și în momente dificile, oferindu-le consultanță în tranzacții de referință, precum și în activitatea lor curentă. Totodată, avocații noștri au contribuit și la modelarea mediului juridic și de afaceri din România”, a declarat Perry V. Zizzi, Partener Coordonator al biroului Dentons România. “Privind către viitor, ne menținem angajamentul față clienți și partenerii de afaceri și vom continua să îi sprijinim pentru a-și crește, proteja, opera și finanța afacerile. Deși economia mondială se confruntă cu o incertitudine fără precedent, România rămâne o piață de interes pentru investitori. Conform unui sondaj recent pe care l-am realizat în rândul clienților noștri din România, în ciuda îngrijorărilor legate de conflictul din Ucraina, de inflație și instabilitatea politică generală, 50% dintre companii rămân optimiste cu privire la perspectivele economiei românești, iar 98% se așteaptă ca afacerea lor să meargă la fel de bine sau mai bine în acest an, comparativ cu 2021”.

În discursul său în cadrul evenimentului, Tomasz Dąbrowski, CEO al Dentons Europe a afirmat:

“Suntem recunoscători clienților pentru loialitatea față de firma noastră și pentru că sunt parte din această evoluție incredibilă în România. Bazându-ne pe talentul și experiența avocaților și profesioniștilor noștri din București, Dentons va continua să ofere consultanță juridică inovatoare și de înaltă calitate, provocând în același timp status quo-ul din sectorul juridic. De asemenea, vom continua să creăm un impact pozitiv asupra comunității prin activități pro bono, donații caritabile și alte modalități de sprijin.”

Pentru a marca această celebrare, Dentons donează către Crucea Roșie din România 25 de euro pentru fiecare invitat la recepția aniversară, venind astfel în ajutorul copiilor din Ucraina și a familiilor strămutate ca urmare a conflictului armat.

***
Despre Dentons
Dentons este concepută să fie diferită. Cea mai mare firmă de avocatură din lume, cu 20.000 de profesioniști în peste 200 de locații din peste 80 de țări, Dentons își sprijină clienții, ajuntându-i pentru a-și crește, proteja, opera și finanța afacerile. Prin abordarea policentrică și orientarea spre soluții aplicate, împreună cu angajamentul față de incluziune, diversitate, echitate și ESG, confruntăm status quo-ul pentru a ne concentra asupra a ceea ce contează cel mai mult pentru clienții noștri. www.dentons.com