Dentons, alaturi de Petroceltic in transferul perimetrului Muridava din Marea Neagra

Firma de avocatura Dentons a asistat Petroceltic, o companie ce activeaza in domeniul petrolului si gazelor, cu privire la transferul drepturilor si asumarea obligatiilor in doua perimetre din Marea Neagra (in proportie de 40% in sectorul EX-27 Muridava, detinut anterior de catre o filiala Sterling Resources si, respectiv, de 30% in sectorul EX-28 Est Cobalcescu, detinut anterior de o filiala Beach Energy), ambele situate in platoul continental romanesc al Marii Negre.

Echipa compusa din avocati din birourile Dentons din Londra si Bucuresti a asistat Petroceltic si cu privire la transferul filialei Petroceltic Romania catre GVC Investment, o societate privata cu raspundere limitata si care are o participare semnificativa in afacerile cu petrol si gaze din zona Marii Negre.

Echipa din Londra a fost coordonata de Danielle Beggs, partener in grupul de practica din domeniul petrol si gaze. Echipa din Bucuresti a fost coordonata de Claudiu Munteanu-Jipescu, partener si coordonator al grupului de practica in domeniul energiei, impreuna cu Tiberiu Csaki, partener si coordonator al grupului de practica in domeniul litigii si arbitraje, care a reprezentat compania in diverse litigii in fata curtilor de drept comun si a celor arbitrale. Au asistat, de asemenea, avocati seniori precum James Langley, Darren Acres, Mark Armitage si Danielle Kent de la biroul londonez, iar din biroul Dentons Bucuresti au asistat avocatii seniori Diana Poputoaia si Andrei Orbesteanu.

Petroceltic International plc este o companie cotata public, specializata in domeniul explorarii si productiei de petrol si gaze, si care angajeaza in prezent 160 de profesionisti din industrie, in mai multe arii de practica si zone geografice. Compania are sediul in Dublin, cu birouri in Edinburgh, Londra, Alger, Varna, Cairo si Roma. Actiunile Petroceltic sunt listate pe Piata de Investitii Alternative reglementata de Bursa de Valori de la Londra si pe Piata Valorilor Mobiliare reglementata de Bursa de Valori din Irlanda.

Dentons este o firma de avocatura globala care furnizeaza servicii legale la cele mai inalte standarde, intr-un climat de afaceri din ce in ce mai complex si interconectat. Situata in top 20 Acritas 2014 Global Elite Brand Index, Dentons este hotarata sa aduca un suflu inovator in abordarea consultantei legale, oferind clientilor solutii de afaceri noi si ingenioase. Firma s-a infiintat ca rezultat al unificarii dintre firma internationala Salans LLP, firma canadiana Fraser Milner Casgrain LLP (FMC) si firma internationala SNR Denton. Clientii Dentons beneficiaza acum de serviciile a aproximativ 2.600 de avocati si alti profesionisti in peste 75 de orase si mai mult de 50 de tari din Africa, Asia Pacific, Canada, Asia Centrala, Europa, Orientul Mijlociu, Rusia, CSI si Caucaz, Marea Britanie si SUA. Firma deserveste nevoile locale, regionale si globale ale unui spectru larg de clienti care include corporatii private si publice, guverne si agentii guvernamentale, afaceri mici si start-up-uri, antreprenori si persoane fizice.