Dentons a recrutat-o pe Loredana Chițu pentru a conduce departamentul de Piețe de Capital al biroului din România

Dentons, cea mai mare firma de avocatura la nivel mondial, a cooptat-o în echipa pe Loredana Chitu, pentru a pune bazele și a dezvolta departamentul de Piețe de Capital al biroului din România. Aceasta se va alatura echipei din București în calitate de partener, începând cu data de 1 octombrie 2019.

Înainte de a deveni partener în echipa Dentons, Loredana Chitu a lucrat ca avocat în cadrul biroului local al Allen & Overy, și anterior în biroul Clifford Chance din București. Loredana are o vasta experiența în domeniul tranzacțiilor de pe piața de capital, atât cu instrumente de capital, cât și de datorie, precum și în tranzacții de fuziuni și achiziții. De exemplu, Loredana a oferit asistența juridica în cadrul ofertei publice inițiale a companiei Electrica, cea mai mare oferta de acest gen de pe piața, precum și în cadrul unor plasamente private semnificative pe Bursa de Valori București. De asemenea, a oferit asistența juridica bancilor în cadrul a doua dintre cele mai importante emisiuni de obligațiuni cu randament ridicat de pe piața, și anume JP Morgan în cadrul emisiunii de obligațiuni în valoare de 450 milioane EUR de catre compania-mama a societații RCS&RDS și Deutsche Bank, în emisiunea de obligațiuni in valoare de 400 milioane de EUR de catre NEPI. Loredana deține de asemenea o experiența solida în tranzacții privind transferuri de portofolii de facilitați de credit, cât și în fuziuni și achiziții având instituții bancare ca societați ținta.

Un avocat consacrat în aspecte de reglementare, Loredana ofera asistența clienților locali și internaționali în chestiuni privind guvernanța corporativa, drepturile acționarilor, instrumente derivate, MIFID, abuzul de piața, obligații de transparența, precum și aspecte de reglementare privind fondurile de investiții conform dispozițiilor AFIMD și EuVECA.

Chambers Europe 2019 o include în lista avocaților “up and coming lawyer”, IFLR 1000 o menționeaza în lista avocaților “highly regarded”, iar The Legal 500 EMEA o prezinta ca avocat recomandat pentru sectorul Piețelor de Capital in Romania.

Perry Zizzi, Partener Coordonator al biroului Dentons din Romania, a comentat: “Cooptarea Loredanei marcheaza începutul strategiei ‘Dentons Romania 2.0’ ce vizeaza atragerea unor talente consacrate în piața în cadrul ariilor de practica cheie, pentru a satisface cerințele în creștere ale clienților. La finalul anului 2020, ne așteptam sa avem o echipa de 50-60 avocați și sa fim una din cele mai mari firme internaționale de avocatura din România.”

Loredana Chitu a comentat venirea sa în cadrul Dentons: “Sunt încântata sa ma alatur celei mai mari firme de avocatura la nivel mondial și sa lucrez îndeaproape cu echipe din Londra și din alte birouri din Europa, pentru a putea raspunde nevoilor clienților, ajutând în același la timp la accelerarea dezvoltarii sectorului piețelor de capital din România.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here