Dentons a asistat juridic Enlight Renewable Energy la finanțarea a 115 milioane de euro pentru parcul eolian din Kosovo

Echipele Dentons de Banking & Finance si Energy din Varsovia au asistat societatea Enlight Renewable Energy în cadrul proiectului de construcție și finanțare a parcului eolian Selac de 105 MW din Kosovo.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut de 57 de milioane de euro, în timp ce Erste Group Bank și NLB Bank au finanțat restul de 58 de milioane de euro, cu garantii oferite de agenția germană de credite Euler Hermes.

Agnieszka Kulińska, Managing Counsel impreuna cu Arkadiusz Krasnodębski, Head of the European Energy and Natural Resources, Partner au oferit consultanta juridica  cu privire la pregătirea contractelor de construcție și întreținere pentru parcul eolian. Echipa din Varșovia a gestionat acest proiect în calitate de experți externi, coordonând activitatea consilierilor locali din Kosovo.

Documentația de finanțare a fost supusă legilor din opt jurisdicții: Kosovo, Israel, Germania, Marea Britanie, SUA, Slovenia, Ungaria și Austria. Agnieszka Lipska, counsel Banking and Finance Dentons alaturi de Łukasz Błaszczak, Associate, s-au ocupat de negocierea acordurilor de facilități și de toate celelalte documente de finanțare, pe lângă coordonareaechipelor juridice din toate cele opt jurisdicții. Mateusz Toczyski, Partner & Head of the European Banking and Finance a supravegheat aspectele financiare ale proiectului.

Acest proiect va aduce o contribuție importantă la eforturile Kosovo de atenuare a schimbărilor climatice. După finalizarea acestuia, parcul eolian Selac va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 247.000 tone pe an. Această investiție urmează trei ani de activitate a BERD și a guvernului național pentru realizarea reformelor legislative și deblocarea finanțării proiectelor pentru regenerabile din Kosovo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here