Deloitte România și Reff & Asociaţii a asistat Patria Bank în vânzarea unui portofoliu de creanţe neperformante

Dloitte România şi Reff & Asociaţii, membră a reţelei globale Deloitte Legal, au asistat Patria Bank în vânzarea unui portofoliu de creanţe neperformante în valoare nominală totală de 502 milioane de lei către societăţi din grupul KRUK. Portofoliul scos la vânzare a fost segmentat în două tranşe, fiecare dintre acestea fiind vândută în urma unui proces competitiv dedicat de selectare a cumpărătorului. Prima tranşă a portofoliului, în valoare nominală de aproximativ 245 de milioane de lei, a fost vândută în octombrie 2018 şi a cuprins credite de consum negarantate acordate persoanelor fizice. Portofoliul în valoare nominală totală de aproximativ 257 de milioane de lei care face obiectul celei de a doua tranşe, anunţate în ianuarie 2019, este format din creanţe rezultând din contracte de credit garantate acordate persoanelor juridice şi consumatorilor.

Daniela Iliescu, membru al Consiliului de Administraţie al Patria Bank, a declarat: “Expertiza echipelor Deloitte şi Reff & Asociaţii a determinat succesul acestor tranzacţii, care au avut o contribuţie importantă la îmbunătăţirea performanţei financiare a băncii, în parcursul recent către o creştere profitabilă şi curăţarea bilanţului de credite neperformante”.

În ambele etape ale proiectului, echipa de consultanţi financiari Deloitte România a asigurat servicii de asistenţă pentru structurarea tranzacţiei, pregătirea bazelor de date, planificarea şi coordonarea proceselor de vânzare. Echipa a fost condusă de Radu Dumitrescu, Partener Servicii Suport în Tranzacţii, iar Bogdan Mazilu, Assistant Director, a asigurat coordonarea serviciilor de asistenţă financiară, cu sprijinul consultanţilor Crina Ciudin şi Radu Constantin.

În ambele etape ale proiectului şi cu privire la ambele segmente de portofoliu, societatea de avocaţi Reff & Asociaţii a fost implicată în toate aspectele juridice privind procesul competitiv de selecţie a cumpărătorului, de la structurarea juridică preliminară, la redactarea contractelor de cesiune propuse de către bancă potenţialilor investitori, precum şi pe tot parcursul sesiunilor de negociere, până la semnarea documentaţiei de transfer. De asemenea, cu privire la vânzarea celei de-a doua tranşe societatea de avocaţi va asista Patria Bank până la finalizarea formalităţilor post-transfer. Proiectul a fost condus de Andrei Burz-Pînzaru, Managing Partner la Reff & Asociaţii şi coordonat de Andreea Şerban, Managing Associate, cu sprijinul Lorenei Roşia, Senior Associate, şi Dănuţ Arion, Associate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here