Dealmakerii avocaturii de business din Europa și Asia Pacific în materie de tranzacții. Valoare cumulată de peste 350 miliarde euro

În anul 2021, Freshfields Bruckhaus Deringer și Herbert Smith Freehills au fost cele mai performante societăți de avocatură din Europa și Asia-Pacific în materie de tranzacții, cumulând o valoare de 348 de miliarde de dolari.

Tranzacțiile majore din Europa au inclus achiziția de către British AstraZeneca plc a Alexion Pharmaceuticals din Boston, consiliată de Freshfields – în valoare de 39 de miliarde de dolari – și fuziunea de aproximativ 44 de miliarde de dolari a subsidiarei Telefónica din Marea Britanie, O2, cu Virgin Media a Liberty Global, consiliată de Clifford Chance, informează Bloomberg Law.

„Având în vedere că pandemia nu avea să dispară, investitorii au trebuit să meargă mai departe cu viața și să înceapă să folosească acel capital”, a spus Neil Barlow, partener de fuziuni și achiziții la Clifford Chance.

Freshfields a lucrat la 239 de tranzacții în Europa, în valoare de peste 241 de miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg. Herbert Smith Freehills a ocupat primul loc în Asia-Pacific, cu excepția Japoniei, cu 146 de tranzacții în valoare de aproape 107 miliarde de dolari, arată datele.

După Freshfields, Latham & Watkins, Kirkland & Ellis, Linklaters LLP și Clifford Chance au completat clasamentul campionilor europeni în materie de tranzacții cu aproape 600 de miliarde de dolari în valoare combinată. În Asia-Pacific, Allen & Overy, Allens, Cravath Swaine & Moore și Simpson Thacher au urmat pe Herbert Smith Freehills în primele cinci.

Deal-urile  private equity capital au atins 2,1 trilioane de dolari la nivel global în 2021, iar în Europa primele 20 de firme au lucrat la tranzacții PE în valoare de aproape 864 de miliarde de dolari.