De ce sa platesti un specialist pentru inregistrarea marcii

Atunci cand vine vorba despre inregistrarea brandului, AV. Dragomir Gabriel vine cu un sfat pretios: angajeaza un specialist. Astfel, iti vei putea proteja firma si te vei putea bucura de recompense. Mai multe informatii regasiti mai jos, in textul semnat de Dragomir Gabriel.

Vine un moment in care managerul sau antreprenorul trebuie sa isi protejeze brandul. Dupa ce a constientizat acest moment, managerul sau antreprenorul incepe sa adune informatii. Se focuseaza asupra acestui subiect, acum este important!

Daca nu stia, afla ca daca acceseaza site-ul OSIM poate depune singur la inregistrare brandul sau (marca sa), acceseaza site-ul OSIM, vede ca nu este greu si aplica pentru inregistrarea marcii.

Considera ca pentru ce are el nevoie este suficient, brandul sau este protejat si poate sa stea linistit. Oricum este o procedura doar asa ca sa fie linistit.

Daca tot e asa de simplu de ce sa mai platesti un specialist pentru asta? De ce sa cheltui bani platind un specialist pentru inregistrarea marcii?

Realitatea a demonstrat ca sunt trei motive pentru care merita sa platesti un specialist:

1.Economisesti bani

Daca nu completezi corect clasa cu bunurile si serviciile pentru care protejezi marca, platesti mai mult pentru taxele OSIM si exista posibilitatea sa primesti foarte multe opozitii.

Aceasta ultima posibilitate nu este deloc de ignorat deoarece titularii unor branduri similare se vor opune inregistrarii marcii tale pentru a-si proteja consumatorul. Evident, acestia doresc sa indeparteze cat mai mult riscul de confuzie pentru propriul consumator.

Aceasta experienta a trait-o un client care comercializa un brand care avea in denumire “bunica”.

2.Stii cum sa reactionezi

In practica ne-am confruntat cu situatia in care managerul a depus la inregistrare marca si a primit o opozitie de la proprietarul domeniului  .ro care continea denumirea marcii.

Ai sti cum sa reactionezi daca ai fi pus intr-o astfel de situatie?

3.Te poti concentra asupra problemelor importante pentru businessul tau

Stiu ca asta ar parea o fraza din carti dar chiar asa este. Daca vei vedea ca nu iti poti inregistra brandul si iti simti amenintata afacerea la care muncesti de ani de zile doar pentru ca nu te-ai gandit sa iti protejezi brandul pana acum, concentrarea ta va disparea.

Asta nu inseamna neaparat ca iti recomand protejarea brandului inca din prima zi a afacerii tale, dar aplarea la un specialist cred ca este necesara.

 

Date de contact:
AV. Dragomir Gabriel
AV. Dragomir Gabriel